Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVAKA ČAST!

Pravi pravcati superheroj: Zeleni moćni rendžer hara Tokijom

Autor: B92 | 23.08.2013 - 12:54:00h | Komentara: 0

U zelenom kostimu prošaranom srebrnkastim detaljima i maskom u istoj boji, neobičan superheroj ovih dana luta hodnicima tokijskog metroa, pomažući stanovnicima te metropole.

R

“Japancima je veoma teško da prihvate pomoć, uvek imaju osećaj da treba da uzvrate tu uslugu, pa mi maska superheroja zaista pomaže da radim ovo što želim”, kazao je agenciji Rojters Tadairo Kanemasu.
Ovaj dvadesetsedmogodišnji Japanac već tri meseca provodi dane u metrou Tokija. Pomaže starijim ljudima da stignu do svog odredišta, nije mu teško da vuče teške kofere prenatrpanih putnika, a svakoj majci sa decom pritrčava u pomoć, prenosi Hafington Post.
Ideju za ovakav čin dobio je jednog dana dok je u prodavnici u kojoj radi razgovarao sa decom i posmatrao njihovu oduševljenost superherojima. Kako je njegova službena uniforma bila zelene boje, odlučio je da kupi kostim zelenog moćnog rendžera.
Znao je da je spuštanje u tokijsko podzemlje veliki izazov, pa je odlučio da kupi čak tri tada dostupna kostima, od kojih je svaki koštao oko 40 dolara.
S obzirom na to da mu posao u prodavnici oduzima najveći deo dana, Kanemasu može svega nekoliko sati dnevno da provodi u metrou, na svojoj humanoj misiji.
Međutim, nada se da će podstaći i druge ljude da mu se priključe, pa je već kupio i kostime za moćne rendžere u drugim bojama.
“Kada sam prvi put počeo da pomažem ljudima, obučen u kostim, govorili su mi da se sklonim, da sam čudak. I sada misle da je to što radim čudno, ali na pozitivan način”, zaključuje Kanemasu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP