Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

A BAKŠIŠ?

Premijer se izvinio konobarici što ju je vukao za kosu

Autor: Tanjug | 22.04.2015 - 13:27:00h | Komentara: 0

Premijer Novog Zelanda DŽon Ki izvinio se ženi koja radi u kafiću u Oklandu zato što ju je više puta povukao za kosu, piše britanski Bi-Bi-Si.

Premijer Novog Zelanda Džon Ki

Premijer Novog Zelanda Džon Ki | Foto: Profimedia

 
Neimenovana konobarica napisala je na svom blogu da ju je premijer u nekoliko navrata povukao za rep, čak i nakon što ga je ona zamolila da to ne čini. Iz kancelarije premijera Kija rečeno je da su njegovi postupci nisu bili zlonamerni i da se on izvinjava. Incident je izazvao kritike opozicije, kao i javnosti.
Konobarica je napisala na "Dejli blogu" da ju je premijer prvi put počupao za vreme izborne kampanje u novembru prosle godine, kada je Nacionalna partija premijera Kija ponovo izabrana.

Ona je dodala i da je počela da ga izbegava kad god bi došao u kafe, kao i da je rekla njegovim telohraniteljima da joj ne prija kada je neko čupa za kosu.
Konobarica je, konačno, lično rekla premijeru da prestane sa tim u martu, ali je on nastavio po starom. Premijer se kasnije izvinio konobarici i poklonio joj je dve boce vina.
"Premijer nije imao zlu nameru, niti je želeo da učini da se konobarica oseća nelagodno i zbog toga joj se izvinjava", navedeno je u saopštenju kancelarije premijera Kija.

Premijer Novog Zelanda Džon Ki

Premijer Novog Zelanda Džon Ki | Foto: Profimedia

 
Ki je rekao novinarima da se uvek odnosio "toplo i prijateljski" prema posluzi u tom kafeu, gde se često šalio sa konobarima. Jedna od vođa novozelandske Stranke zelenih Metiria Turei je rekla da premijerovi postupci ukazuju na problem maltretiranja na radnom mestu.
"Kao političari naš posao je da učinimo da se ljudi osećaju bezbedno na poslu, a ne da ih maltretiramo... Treba da očekujemo više standarde ponašanja od našeg premijera, a ne čupanje za kosu", rekla je ona za novozelandski "Herald".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP