Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPRAŠTA SE

Pročitajte poslednji tvit pape Benedikta XVI

Autor: Tanjug | 24.02.2013 - 15:57:00h | Komentara: 0

Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI, koji će zvanično abdicirati 28. februara, poslednji put se obratio vernicima preko društvene mreže Tviter

Papa Benedikt XVI

Papa Benedikt XVI

"U ovom važnom trenutku molim vas da se molite za mene i Crkvu, kao uvek verujući u božje proviđenje", naveo je Benedikt XVI na popularnoj mreži pošto je danas poslednji put održao i nedeljnu molitvu na Trgu svetog Petra.
Papa je otvorio nalog na Tviteru decembra prošle godine na nekoliko jezika, uključujući arapski i latinski i u tom periodu stekao je blizu 1,6 miliona sledbenika u celom svetu.

- Bog me pozvao da se posvetim životu u molitvi i meditaciji, a odluka da se
odreknem pontifikata ne znači da napuštam crkve -  rekao je papa Benedikt Šesnaesti u poslednjem nedeljnom obraćanju vernicima na Trgu svetog Petra.

Govoreći pred više od 100.000 vernika iz celog sveta, papa je istakao da će nastaviti da služi sa istom ljubavlju i podjednako revnosno kao do sada.

Bog me pozvao da se popnem na goru i da se još više posvetim molitvi i meditaciji. To ne znači da napuštam crkvu. Naprotiv, ako to Bog traži od mene, to je zato da bih mogao da nastavim da joj služim sa istom ljubavlju i
podjednako predano kao do sada, ali na način koji više odgovara mom dobu i snazi, rekao je papa.

Papa će se 27. februara još jednom sresti sa vernicima na opštoj audijenciji sredom, kada se očekuje da će na Trg svetog Petra ponovo doći više od 100.000 vernika.

Poslednjeg "radnog dana", 28. februara, u 11 sati Benedikt Šesnaesti će se u dvorani Klementini u apostolskoj palati pozdraviti sa kardinalima, a u 17 časova helikopterom će se iz Vatikana prebaciti u papinsku palatu u Kastelgandolfu, pored Rima.

Poslednji dani papinog pontifikata protiču u napetoj atmosferi zbog pisanja italijanskih medija o korupciji, krađama i homoseksualnim lobijima u Vatikanu.

Sveta Stolica optužila je medije da šire "lažne i štetne" informacije i osudila "žaljenja vredan pokušaj" uticaja na kardinale, koji će se narednog meseca sastati na konklavama da bi izabrali novoga papu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP