Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BIZNIS

Prodao mafiji TNT
kojim je ubijen
sudija Falkone! (VIDEO)

Autor: Fonet | 12.11.2012 - 19:43:00h | Komentara: 0

Italijanske vlasti su saopštile da je uhapšen pedesetsedmogodišnji ribar Kozimo D'Amato koji se tereti da je još pre dve decenije mafiji predao više od jedne tone TNT iz dve neeksplodirane bombe iz Drugog svetskog rata, a eksploziv je iskorišćen za seriju bombaških napada u kojima je početkom devedesetih poginula 21 osoba, među njima i čuveni sudija Đovani Falkone.

Ribara je odao bivši mafijaški bos iz Palerma, Gaspare Spatuca koji je kao "pokajnik" razvezao odlučio da sarađuje sa vlastima u zamenu za manju kaznu, prenose italijanski mediji.

Sudija Đovani Falkone

Sudija Đovani Falkone

 Ribar je prodao mafiji eksploziv 1992. godine, a on je iskorišćen za atentat na sudiju Đovanija Falkonea i Salvatorea Borselina, poznate po borbi protiv Koza nostre, u kojem je poginulo i devet telohranitelja sudija.

Isti eksploziv je upotrebljen za bombaške napade u Firenci i Milanu u kojima je kasnije, iste godine ubijeno 10 ljudi. Italijanski istražitelji su izvestili da je uhapšeni ribar rođak osuđivanog mafijaškog bosa Cozima Lo Nigre, ali do sada vlastin ga nisu povezivale sa mafijom.

Ubistvo sudije Falkonea bilo je poznato i kriminalnim krugovima u Srbiji, a većina ljudi na ovim prostorima je saznala za njega putem tragikomične analize Kristijana Golubovića u filmu "Vidimo se u čitulji".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP