Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IMA SMISLA

Programer Gugla odbio ponudu za posao od 500.000 dolara jer zarađuje tri miliona!

Autor: Blic.rs | 12.01.2014 - 20:32:00h | Komentara: 0

Neimenovani programer američke kompanije “Gugl” odbio je posao sa početnom platom od 500.000 dolara godišnje – jer u svojoj firmi u Silikonskoj dolini već zarađuje tri miliona.

Zahvaljujući svom bogatstvu, “Gugl” je ubedljivi pobednik rata za talente u Silikonskoj dolini. A poslednji dokaz za to je priča o izvesnom osnivaču velike, uspešne firme, piše “Biznis insajder”.

a

 Taj osnivač je izjavio da je pokušao da “ukrade” programera koji trenutno radi za “Gugl” i ponudio mu 500.000 dolara godišnje. 
-Odbio nas je – rekao je osnivač za “Biznis insajder”.
Programer mu se zahvalio na ponudi, ali istakao da ga “Gugl” trenutno plaća tri miliona dolara godišnje u gotovini i određenom broju ograničenih deonica. Plata od tri miliona, ili 500.000 dolara godišnje, je značajno iznad proseka zarade stručnjaka u Silikonskoj dolini.
Skot Pursel, iz agencije za zapošljavanje, rekao je za “Biznis insajder” da stručnjaci za softver uobičajeno primaju 165.000 dolara godišnje. Prosečna plata stručnjaka u “Guglu” je 128.000 dolara.
Ima, međutim, i onih koji primaju više od tri miliona – jedan od potpredsednika “Tvitera” Kristofer Fraj prošle godine je zaradio 10,3 miliona dolara.
Kako ukazuje “Biznis insajder”, “Gugl” u tehnološkoj industriji ima reputaciju da dobija – i zadržava – ljude koje želi. Impresivno je, na primer, kako je “Gugl” uspeo da skloni Endija Rubina sa funkcije izvršnog direktora “Androida” i zadrži ga u kompaniji, gde trenutno radi na robotima.
“Biznis insajder” navodi da je ovo zasluga Lerija Pejdža, izvršnog direktora “Gugla”, “jer je uspeo da smesti kompaniju na mesto gde se okupljaju stvarni stručnjaci kako bi radili na velikim stvarima”. Pre nego što je Pejdž preuzeo “Gugl” kao izvršni direktor 2011, kompanija je gubila ljude zbog tada tek nastalih firmi poput “Fejsbuka” i “Tvitera”.
Ne treba zaboraviti ni moć novca, koji “Gugl”, takođe, poseduje u velikim količinama, ističe “Biznis insajder”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP