Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POKUŠAJ ATENTATA

Projektil koji je ubio 295 putnika bio namenjen Putinu?
Ruski predsednik krivi Ukrajinu!

Autor: Tanjug | 17.07.2014 - 21:48:00h | Komentara: 4

Malezijski putnički avion, koji se danas srušio na istoku Ukrajine sa 295 putnika i članova posade, leteo je nedugo pre nesreće gotovo istom putanjom kao i avion ruskog predsednika Vladimira Putina, objavila je agencija Interfaks, citirajući neimenovani izvor.

Nema više strpljenja  za ukrajinske vlasti:  Vladimir Putin

Možda je bio meta atentata: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

"Mogu da otkrijem da su se Putinov avion i malezijski 'boing 777' presreli na istoj tački, u blizini Varšave na visini od 10.100 metara. Predsednički avion se tu našao u 16,21 sat po moskovskom vremenu, a malezijski u 15,44 po istom vremenu", otkrio je anonimni izvor Interfaksu, a preneo sajt "Raša tudej".

"Konture dva aviona su slične, njihove dimenzije su takodje veoma slične, a kad je reč o boji, ona je na većoj udaljenosti gotovo identična", naveo je izvor.

Avion "Malezija erlajnsa" na letu MH17 od Amsterdama do Kuala Lumpura srušio se danas na istoku Ukrajine, u blizini granice sa Rusijom.

Ta letelica je trebalo da udje u ruski vazdušni prostor u 17,20 časova po moskovskom vremenu, ali se to nije dogodilo, izjavio je izvor iz ruskog avio-sektora.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su ukrajinske vlasti odgovorne za pad putničkog aviona "Malezija erlajnsa" iznad istočne Ukrajine, istakavši da se to ne bi dogodilo da Kijev nije ponovo pokrenuo vojnu ofanzivu protiv proruskih snaga na istoku zemlje.


"Ova tragedija se ne bi dogodila da je na tom području vladao mir ili makar da vojne operacije na jugoistoku Ukrajine nisu ponovo pokrenute", rekao je Putin, a preneo Rojters.


"Nema sumnje da vlada zemlje nad kojom se to desilo (pad aviona) snosi odgovornost za ovu strašnu tragediju", istakao je ruski predsednik i dodao da je zatražio od svoje vlade da uradi sve što je moguće da bi pomogla u istrazi incidenta.


Putin je izjavio: "Uradićemo sve što je moguće tako da se dobije objektivna slika onoga što se dogodilo. Ova nesreća je potpuno neprihvatljiva".
Malezijski avion "Boing 777" sa 295 putnika i članova posade, na letu MH17, od Amsterdama do Kuala Lumpuru srušio se u Ukrajini na 60 kilometara od granice sa Rusijom.


Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je obaranje aviona "akt terorizma", optuživši proruske snage u oblasti, ali su oni odgovorili da su malezijski putnički avion oborila dva ukrajinska vojna aviona koja su nadletala region u poslednjih nekoliko dana, navodi BBC.

Poslednji komentari
  • Томислав Николић Vreme: 18.07.2014 01:27h

    Ја немогу да верујем са своје рођене уши кад сам чуо вест,могу вам рећи пуно сам се потресо.Па зар мог љубимца мезимца да гађају.Па ето и нас задесиле поплаве,криви директори јавних предузећа нису радили како треба,а ја нисам надлежан,па нас растурише поплаве.Е сад дал ће да гледамо филм обновимо срушено или поново потопи видећемо.

  • Mile Vreme: 18.07.2014 08:41h

    Obaranje malezijskog aviona je isti slučaj kao što su bile Matkale u Sarajevu i Račak na Kosovu i Metohiji. U pitanju je isti rukopis krvave šape iz Vatikana. Obaranjem aviona sa 300 putnika treba navući svetsku mržnju na Rusiju radi otimanja Sibira. Slobodni svet mora da stane na put katoličkim jezuitima lojolinoj vojsci iz Vatikana!

  • Milan Vreme: 18.07.2014 08:44h

    Putin okolo naokolo. Znaci Rusi su odgovorni.

  • Bata Niš Vreme: 18.07.2014 09:02h

    ''Interfaks'' je trebalo da pita ''svoj izvor'' veruje li u to što priča,pošto niko normalan ne može da poveruje, pa ako i ''izvor'' ne veruje, u redu.Ali ako veruje,onda odgovor može da da samo medicina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP