Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UBISTVO?

Pronađen otrov u
telu predsednika!

Autor: Tanjug | 12.12.2012 - 11:18:00h | Komentara: 0

U ekshumiranom telu turskog predsednika Turguta Ozala, koji je izveo zemlju iz vojnog režima 1980-ih godina, nađen je otrov, ali uzrok smrti još nije poznat, javili su lokalni mediji.

Turguta Ozala

Turguta Ozala | Foto: Wikipedia

Odavno se spekuliše da su Ozala, koji je umro od srca 1993. godine u 65. godini, ubili ekstremisti "države u državi", pripadnici tajne grupe unutar tadašnjeg establišmenta. Ozal je preživeo je atentat 1988. godine.
Turski forenzičarski institut je juče završio autopsiju i poslaće rezultate tužiocima koji istražuju sumnje da je predsednik ubijen.
"U Ozalovom telu je analizom nađen otrov, ali eksperti se nisu složili da li je to bio uzrok smrti," javila je televizija NTV, a prenosi Rojters.
Mediji su ranije javljali da su u Ozalovom telu, koje je ekshumirano u oktobru po nalogu tužilaštva, nađeni tragovi insekticida, pesticida i radioaktivnih elementa.
"U telu su nađeni toksični materijali ali ti otrovi su bili u formi u kojoj bi se mogli naći u telu bilo koje osobe," rekao je jedan funkcioner koji je video izvštaj o autopsiji, objavio je dnevnik "Hurijet" na svom internet sajtu.
Funkcioneri forenzičkog instituta nisu želeli da komentarišu nalaze.
Ozal je pred smrt bio lošeg zdravstvenog stanja. Imao je tri bajpasa, ali je do kraja života naporno radio. Njegove ekonomske reforme su pomogle u oblikovanju moderne Turske, a spekuliše se da je imao neprijatelje "duboko u državi" zbog nastojanja da okonča kurdsku pobunu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP