Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MOREM PLUTAJU KOFERI?!

Pronađen prtljag putnika nestalog aviona?

Autor: Beta/Tanjug | 16.03.2014 - 17:55:00h | Komentara: 0

Vlasti Indonezije pozvale su grčki brod da proveri sumnjive plutajuće predmete u moru koji liče na kofere. Pretpostavlja se da bi to mogao biti prtljag putnika nestalog aviona

Sistemi za komunikaciju ugašeni u razmaku  od 14 minuta, što ukazuje na to da „boing 777“  sa 239 putnika nije imao tehnički kva

Avion za kojim traga ceo svet

Jedan grčki teretni brod je pozvan da proveri sumnjive predmete koji plutaju morem, a pretpostavlja se da bi mogli biti koferi putnika nestalog malezijskog aviona pre desetak dana, javio je atinski radio “Skai”.

Grčki brod “ELKA Atina” (ELKA Athina) koji je u tesnacu Malaka, zapadno od glavnog malezijskog kopna, vlasti susedne Indonezije su pozvale da, zajedno sa nekoliko drugih brodova, “požuri da bi proverio sumnjive plutajuće predmete koji liče na kofere”. Pretpostavlja se da bi to mogao biti prtljag iz "boinga" kompanije “Malezija erlajns” (Malaysia Airlines) nestalog još 8. marta.

Grčki brod, u vlasništvu, firme “Juropijan prodakt karijers” (European Product Carriers) stići će u oblast u koju je poslat već danas, dodaje “Skai”.

Grčki radio prenosi i da je Ministarstvo saobraćaja Malezije, u potrazi za nestalim "boingom 777", danas zatražilo pomoć zemalja kroz koje prolaze dva vazduhoplovna koridora koje je mogao da koristi taj avion. Oni su obavestili izaslanike oko 20 zemalja o toku istrage nakon obustavljanja potrage u Južnom kineskom moru.

To su, sa severozapada ka jugoistoku: Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Pakistan, Bangladeš, Indija, Kina, Mjanmar, Laos, Vijetnam, Tajland, Indonezija i Australija. Uz pomoć SAD, koje su već angažovane u potrazi, danas je zatražena i pomoć vlasti Francuske.

Malezijski istražitelji još čekaju da im neke zemlje pošalju podatke o putnicima koji su bili u avionu, nakon što je istraga krenula u pravcu namerne sabotaže, izjavio je danas šef malezijske policije Halid Abu Bakar, preneo je Rojters.

Šef malezijske agencije za civilnu avijaciju Datuk Ažarudin Abdul Rahman izjavio je da je moguće da je avion slao neke satelitske signale i sa zemlje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP