Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAPAD U GOŠINCU

Pronađen veći deo oružja odnetog iz karaule

Autor: Beta | 27.04.2015 - 17:15:00h | Komentara: 0

Makedonska policija pronašla je na severu Makedonije veći deo oružja koji je 21. aprila grupa naoružanih ljudi u uniformama sa oznakama UČK odnela iz policijske karaule kod sela Gošince, izjavila je danas ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska.

Oružje municija

Ilustracija | Foto: Profimedia

Prema njenim rečima, oružje je pronađeno juče, prilikom pretresa u selima Brest i Brnjarci. Reč je o selima na severu Makedonije u blizini granice sa Kosovom, ali i Kumanova, kao i opštine Preševo.
Kako prenose makedonski mediji, policija je saopštila da postoji sumnja da je jedna od osoba kod koje je pronađena veća količina oružja učestvovala u napadu na karaulu 21. aprila.
- Prilikom pretresa (objekta u vlasništvu) O.S.(55) za koga se sumnja da je bio deo grupe koja je napala karaulu pronađene su i privremeno oduzete dve automatske puške i municija, dve snajperske puške i municija, deset pištolja u municija, futrola za pištolj, uniforma UČK, radioveza i drugi predmeti, rekla je Jankulovska.
Ona je navela da je analizom i oružja i serijskih brojeva utvrđeno da se radi o delu oružja koje je uzeto prilikom napada na policijsku karaulu Gošince, kao i da ima indicija da su u napadu učestvovale još neke osobe iz ovog kraja.
Ministarka je potvrdila i da dosadašnja operativna saznanja ukazuju da je u napad na karaulu u selu Gošince umešan i "komandant Nato" - Mirsad Ndrecaj, koji je juče na fejsbuk profilu objavio da preuzima odgovornost za to krivično delo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP