Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LETELICA EKSPLODIRALA POSLE DRUGOG POKUŠAJA DA SLETI

Pronađena tela svih žrtava avionske nesreće u Rusiji! (VIDEO)

Autor: A. O. - Agencije | 17.11.2013 - 18:20:00h | Komentara: 0

Spasilačke ekipe pronašle su tela svih 50 osoba koje su poginule kada se na pistu aerodroma u Kazanju srušio Boing 737 aviokompanije iz Tatarstana, saopšteno je u regionalnom Centru za vanredne situacije. Putnički avion tipa "boing 737" srušio se večeras na pistu na aerodrom u grad Kazanj, u centralnoj Rusiji. Među poginulima je Irek Minihanov, sin predsednika ruskog regiona Tatarstan Rustama Minihanova.

Avionska nesreća

Avionska nesreća

Definitivno je utvrđeno da je na letu iz Moskve u avionu bilo 46 putnika i šest članova posade i niko od njih nije preživeo nesreću.

Lista putnika objavljena je na nekoliko ruskih internet stranica i autentičnost je potvrdila regionalna vlada.

Aerodrom će do sutra biti zatvoren i otkazani su svi polasci, dok se avioni u dolasku preusmeravaju na najbliža odredišta.

Ministarstvo zdravlja u Kazanj je poslalo ekipu forenzičara, koji treba da utvrde identitet žrtava, što neće biti lak posao, s obzirom da je avion prilikom pada eksplodirao i zahvatio ga je plamen, koji je ugašen posle sat vremena, prenosi Itar tas.

U toku večeri, u Kazanj će otići grupa najiskusnijih istražitelja i kriminologa, koji će pokušati da utvrde uzrok pada aviona samo minut pre sletanja.

Avion kompanije "Tatarstan erlajns", koji je dolazio iz Moskve, eksplodirao je tokom pada, dok je trebalo da sleti na aerodrom u Kazanju u 19.25 po lokalnom vremenu (15.25 GMT).


Lokalni mediji preneli su da je avion pokušavao da sleti tri puta pre nego što se srušio.
- Prema prvim informacijama, poginuli su svi ljudi u avionu, 44 putnika i šestoro članova posade - izjavila je za AFP portparolka Ministarstva, dodajući da među putnicima nije bilo dece.

Vatrogasci su ugašili požar, a kako prenose svedoci "boing" je brzo izgubio visinu i rezervoar sa gorivom je eksplodirao pri udaru aviona u pistu.

Izvor iz hitnih službi rekao je agenciji Interfaks da su piloti napravili grešku prilikom ulaska u drugi prelet, zbog čega se avion srušao. Taj izvor je dodao da postoji i mogućnost da je uzrok tehnički kvar.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi da osnuje komisiju za hitnu istragu avionske nesreće na aerodromu u Kazanju, saopštio je njegov sekretar za medije Dmitri Peskov. Putin je takođe izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih.
Vazdušna bezbednost u Rusiji je veliki problem za vlasti, otkako se sa raspadom Sovjetskog saveza narušio kvalitet domaćih usluga, piše AFP.
Zvaničnici za većinu problema krive neiskustvo pilota i loše regulisane male aviokompanije koje su u poslednje dve decenije nikle širom Rusije.

Rojters podseća da je u aprilu 2012. u padu avionu ubrzo nakon poletanja u Sibiru poginula 31 osoba, dok su u nesreći kod Jaroslavlja u septembru 2011. poginule 44 osobe, uključujući čitav hokejaški tim, kada se avion srušio i zapalio, takođe nakon poletanja.

Pogledajte kako je izgledao trenutak kada je avion udario o pistu:



Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP