Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MRTVI I ZABORAVLJENI

Pronađene masovne grobnice u sred Amerike: Jeziva priča o surovoj granici!

Autor: Tanjug | 22.06.2014 - 09:10:00h | Komentara: 0

Na jednom groblju na jugu Teksasa otkrivene su masovne grobnice imigranata koji su, prema izveštajima, izgubili život u pokušaju da se ilegalno domognu SAD.

U okviru višegodišnjih napora da se identifikuju imigranti koji su umrli u blizini granice izmedju Meksika i SAD, tokom protekle godine na groblju u gradiću Falfjurijas ekshumirano je oko 110 neidentifikovanih tela od koji su neka sahranjena zajedno, prenela je agencija AP.

Antropolozi Lori Bejker i Krista Latam i njihovi studenati pronašli su tela u kesama za smeće, kese za kupovinu, vrećama ili bez bilo kakve zaštite.
Na jednom mestu sahranjeni su ostaci tri tela su u jednoj vreći, u drugom, najmanje pet tela u vrećama za tela i manje plastične kese koje su bile nabacane preko svake od tela.

Lobanje su pronadjene i u biorazgradivim vrećama izmedju nekih kovčega, što je prema oceni antropologa "užasno otkriće".

Istraživači su rekli novinama da su neki ostaci pronadjeni pod malim, privremenim , teškim nadgrobnim kamenom na lokalnom groblju.
Nepristupačna područja su često smrtonosna po imigranate iz Meksika i Centralne Amerike koji ih prelaze peške nepripremljeni i po visokim temperaturama da bi izbegli kontrolu američke granične patrole.

Više od 300 ljudi izgubilo je život u prelazu kroz Bruks kaunti izmedju 2011. i 2013. što predstavlja više od 50 odsto smrtnih slučajeva u teksaškoj dolini Rio Grande, navodi AP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP