Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ČUDO U INDONEZIJI:

Pronašli ćerku koju je odneo cunami 2004. godine!

Autor: Ekipa Alo! | 10.08.2014 - 14:10:00h | Komentara: 0

Jedna indonežanska porodica pronašla je kćerku koju je odneo cunami 2004. godine i za koju su mislili da je poginula, a koju je pre 10 godina iz mora spasio jedan ribar i odgajio je sa svojom majkom.

Cunami

Raudhatul Džana, koja sada ima 14, a u vreme nesreće je imala četiri godine, nestala je zajedno sa svojim tri godine starijim bratom kada su se ogromni talasi sručili na njihovu kuću u provinciji Aće 26. decembra 2004, piše britanski list "Gardijan".
Njihovi roditelji su preživeli cunami, koji je odneo desetine hiljada života u toj oblasti na zapadnom ostrvu Sumatri, a odavno su izgubili svaku nadu da će naći živo ijedno od svoje dvoje dece.
Međutim, Džanin ujak je u junu ove godine slučajno u jednom selu primetio devojčicu koja se vraćala pešice iz škole i neverovatno je ličila na Džanu.
Raspitavši se, on je saznao da je cunami na talasima devojčicu doneo iz Aćea na jedno od udaljenih ostrva jugozapadno od te provincije. Džanu je iz vode spasio jedan ribar, koji ju je potom odveo na čuvanje svojoj majci.

Džanini roditelji su se ubrzo i sami uverili da je zaista reč o njihovoj ćerki, koja je nestala pre 10 godina, a susret je bio veoma dirljiv.- Suprug i ja smo presrećni. Zahvalna sam Bogu što nas je ponovo spojio sa našim detetom od koga smo 10 godina bili razdvojeni - kaže Džanina majka Džamalija (42).

Džana, koju je žena koja ju je odgajila zvana Veni, vratila se u sredu u svoje rodno mesto da ponovo živi sa svojim pravim roditeljima.

Džanina porodica veruje da je i njen brat, Arif Pratama Rangkuti, takođe preživeo nakon što su ga talasi odneli na ista ostrva, ali se o njemu ništa ne zna.

Cunami je odneo više od 170.000 života u provinciji Aće, a u toj katastrofi poginulo je na desetine hiljada ljudi i u drugim zemljama koje izlaze na Indijski okean.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP