Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UPOZORENJE UKRAJINCIMA:

Proruske snage pucale u vazduh!

Autor: Tanjug | 04.03.2014 - 09:20:00h | Komentara: 0

Proruske snage, koje su preuzele kontrolu nad vazduhoplovnom bazom Belbek na Krimu, ispalili su jutros nekoliko metaka u vazduh u znak upozorenja, dok im se približavalo oko 300 ukrajinskih vojnika, ranije zaposlenih u toj bazi, javio je AP.

Ruska vojska u Ukrajini

Pucali u znak upozorenja | Foto: Profimedia

Prema navodima te agencije, više desetina ruskih vojnika su u bazi Belbek čuvali aerodrom, kad su počeli da im se približavaju nenaoružani ukrajinski vojnici.
Da bi ih naveli da se povuku, ruski vojnici su ispalili nekoliko metaka u vazduh i upozorili da će pucati na Ukrajince ukoliko nastave da im se približavaju, javio je AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je vojnicima, koji su učestvovali na vojnoj vežbi ove nedelje, da se vrati u vojnu bazu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN posvećena krizi u Ukrajini - treća u poslednja četiri dana - okončana je i ovog puta bez konkretnih rezultata, odražavajući duboku podeljenost između SAD i drugih zapadnih zemalja, s jedne, i Rusije s druge strane.

ŠTA ĆE REĆI RUSKI PREDSEDNIK?

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ovim trenucima trebalo bi da se obrati javnosti.

Sve oči sada su uprte upravo u njega, budući da se ukrajinska kriza, koja se preselila na poluostrvo Krim, gde je već decenijama smeštena ruska pomorska baza, "premestila" na teren sukoba Putina i Zapada.

Podsetimo, u samom jeku krimske krize, gde lokalno stanovništvo želi zaštitu Rusije i odbacuje odluke nove ukrajinske prozapadno orijentisane vlade, Putin je naredio opštu vojnu vežbu, koja se nekako odvijala baš blizu granice sa Ukrajinom.

RUSKI BRODOVI PROŠLI KROZ BOSFOR

Dva ruska ratna broda prošla kroz Bosfor. Ti brodovi se u Crno more vraćaju iz Mediterana, javlja turski dnevnik Hurijet.


MOSKVA ODBACUJE DOLAR?

Ukoliko Sjedinjene Američke Države nametnu sankcije Rusiji zbog Ukrajine, Moskva bi mogla biti primorana da odbaci dolar kao rezervnu valutu i da odbije otplatu kredita američkim bankama, rekao je danas savetnik Kremlja Sergej Glazijev.
 

SAD OBUSTAVLjAJU ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI SA RUSIJOM

Sjedinjene Američke Države, zbog krize u Ukrajini, obustavljaju sve zajedničke aktivnosti s ruskom vojskom, uključujući vojne vežbe, planirane konferencije i pristajanje u luke, saopštio je Pentagon.


RUSI PREUZELI PRELAZ

Ruske snage preuzele su kontrolu nad graničnim prelazom, s ukrajinske strane, koji povezuje Rusiju i Krim linijom trajekta, kojim su počele da prevoze kamione pune vojnika, saopštila je ukrajinska pogranična straža.

TRI CENTRA DA SE PRIDRUŽE KRIMU

Visoki krimski zvaničnik izjavio je da su lokalni zvaničnici tri ukrajinska južna administrativna centra izrazili spremnost da se pridruže Autonomnoj Republici Krim, ukoliko i njihova autonomija bude predmet referenduma, javila je danas ruska noviska agencija Interfaks.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP