Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOLINDA PRELOMILA

Proslava godišnjice Oluje u Kninu!

Autor: Beta | 20.05.2015 - 12:49:00h | Komentara: 0

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će učestvovati u radu Državnog odbora za organizaciju 20. godišnjice "Oluje", ali da će, za razliku od Vlade, zastupati stav da se centralna proslava mora održati 5. avgusta u Kninu.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović | Foto: Profimedia.rs

"Smatram da taj dan mora biti dan pobede, a ne podela. Svaka država ima datume i simbole oko kojih ne sme biti nesuglasica. U Hrvatskoj je to 5. avgust. Kao predsednica imam moralnu obavezu da učinim sve da bi se nacionalno zajedništvo očuvalo i osnažilo. Centralno mesto proslave postao je Knin, kao simbol pobede i slobode, i jasno ću zastupati stav da tog dana samo u Kninu može biti centralna proslava", rekla je Grabar-Kitarović u vanrednom obraćanju javnosti.
Dodala je da je spremna da prihvati održavanje vojne parade u Zagrebu, za šta se zalaže Vlada, uoči ili posle 5. avgusta, ali da u tome treba voditi računa o troškovima s obzirom na tešku ekonomsku situaciju.
"Pozivam sve da Dan pobede i domovinske zahvalnosti proslavimo na uljuđen i dostojanstven način. Pokažimo tog dana zajedništvo, istaknimo zastave u čast svima koji su se borili u Domovinskom ratu", rekla je predsednica.
Novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja.

Gotovina u odboru za organizaciju!

Vlada Hrvatske je nedavno osnovala Državni odbor za organizaciju proslave 20. godišnjice "Oluje", pošto u državnom vrhu i javnosti nema saglasnosti o načinu i mestu obeležavanja godišnjice te hrvatske vojno-policijske akcije.
Uz predstavnike državnog i vojnog vrha, članovi Odbora su i četiri penzionisana generala, učesnici "Oluje" - Ante Gotovina, Mladen Markač, Petar Stipetić i Marijan Mareković. Vlada premijera Milanovića smatra da proslavu treba organizovati u Kninu i u Zagrebu sa vojnom paradom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP