Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUTRA OPET OKUPLJANJE

Protest u Skoplju završen bez incidenata

Autor: Agencije | 06.05.2015 - 19:45:00h | Komentara: 0

Protest ispred zgrade makedonskog Sobranja završen je bez incidenata, objavili su organizatori. Na večerašnjem protestu okupilo se nekoliko hiljada demonstranata, uglavnom mlađih ljudi.

Skoplje Nemiri | Foto: Tanjug/AP Vangel Tanurovski (06.05.2015.)

Demonstranti i sinoć uzvikivali "Ubice" | Foto: Tanjug/AP Vangel Tanurovski

Organizatori su pozvali okupljene da se raziđu i pozvali ih na nove demonstracije sutra 18.00 časova ispred zgrade Vlade.

Više od stotinu lica još se nalazi na trgu ispred zgrade parlamenta, javili su skopski mediji.

Demonstrantima policija večeras nije dozvolila da priđu zgradi Vlade, pa je protest održan ispred sedišta Sobranja. Prilaz Vladi onemogućio je policijski kordon.

Okupljeni su bacali jaja na zgradu parlamenta, zahtevajući ostavke premijera Nikole Gruevskog i ministra unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

Ovo su bili drugi protesti protiv policijske brutalnosti, koji su održani u Skoplju. Protesti se večeras održani i u Bitolju i Prilepu. Demonstranti su u Bitolju gađali jajima zgradu opštinske uprave.

Antivladini protesti u Makedoniji počeli su sinoć nakon što je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je 22-godišnjeg Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine na proslavi izborne pobede vladajućeg VMRO-DPMNE ubio policajac na dužnosti Igor Spasov.

Za razliku od juče, kada su protesti eskalirali, danas je zabeleženo daleko veće prisustvo policije ispred vlade, ali i u centru grada.

Ministarka policije Gordana Jankulovska ocenila je danas da su sinoćni protesti građana ispred zgrade vlade u Skoplju bili nasilni i agresivni sa brutalnim napadima na policijske službenike.

Jankulovska je na konferenciji za novinare izjavila da policija tokom protesta nije koristila dodatna sredstava prisile, te da su pripadnici MUP-a postupali profesionalno.

Dodala je da je bilans sinoćnjih protesta ispred vlade ukupno 38 povređenih policajaca od kojih jedan ozbiljnije, 30 privedenih demonstranata među kojima i dvojica maloletnika, te velika materijalna šteta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP