Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OCRNJEN!

Protivljenje imenovanju ulice
Milana Mladenovića

Autor: E.A. | 24.10.2012 - 17:19:00h | Komentara: 0

Klub gradskih odbornika HDZ-a najavio je da će na sutra zatražiti odgađanje tačke oko imenovanja ulice Milana Mladenovića, pevača i gitariste rok benda Ekatarina Velika (EKV), u Jakuševcu u Novom Zagrebu.

hh

Ne daju mu ulicu jer misle da mu je grupa bila nepopularna-Milan Mladenović.

Kao glavni razlog navodi se taj da ta grupa nije bila "baš toliko popularna u Hrvatskoj", kao i zbog toga što su njeni članovi narkomanski zavisnici, prenosi "Slobodna Dalmacija"!

HDZ je tražio da se 19. novembra, za kada je najavljena tematska sednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, utvrde kriterijumi kako, na koji način i ko može dobiti ulicu u Zagrebu.

Iako se u predlogu skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova navodi da je Mladenović rođen u Zargebu, a da je EKV uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji, predsednica skupštinskog Kluba odbornika HDZ-a, Margareta Mađerić, na konferenciji za novinare je izjavila da ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu".
Podsetivši na zavisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijumima, kako se generacijama koje dolaze "ne bi poslala loša poruka", te da smatra kako je jedini razlog ovakvog imenovanja to što Mladenović ni po jednom kriterijumu ne bi mogao dobiti ulicu, pa se ubrzano sutra ide sutra u imenovanje.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP