Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS!

Pucnjava u sedištu američke mornarice, 12 mrtvih!

Autor: Ag. | 16.09.2013 - 16:25:00h | Komentara: 1

U pucnjavi do koje je danas došlo u kompleksu Komande ratne mornarice u Vašingtonu, prema poslednjim podacima poginulo je 12 osoba, a u bolnici se nalazi još troje ranjenih koji su teškom stanju, ali nisu životno ugroženi.

pucnjava pištolj napad

Potraga za napadačima | Foto: Shutterstock

Prema rečima komandanta vašingtonske policije Keti Lanijer, pretpostavlja se da je među poginulima i jedan od napadača.

Sumnjamo da su u pucnjavu bila umešana još dvojica napadača, ali to još nije potvrđeno, rekla je Lanijer, istakavši da bi to moglo da se zaključi na osnovu izjava svedoka sa lica mesta.

Policija za sada nije uspela da ih pronađe, a zna se da su bili obučeni u unifome slične vojnim, ali se pretpostavlja da nisu zaposleni u vojsci.

U ovom trenutku ne možemo ništa da kažemo o motivima ovog napada, rekla je Lanijer.

Gradonačelnik Vašingtona Vinsent Grej izjavio je da, prema do sada sakupljenim informacijama, nema indicija da se radilo o terorističkom napadu.

Portparol Kliničkog centra u Vašingtonu Dženis Orlovski izjavila je da se na lečenju nalazi jedan policajac i dve žene.

Jedna žena je pogođena u rame, druga u glavu i ruku, a policajac je imao više povreda i operisan je i prema procenama lekara svi imaju dobre izglede da prežive, rekla je Orlovski.

Posle pucnjave vašingtonski aerodrom Ronald Regan nakratko je bio zatvoren, ali je brzo ponovo otvoren kada je bilo jasno da se ne radi o terorističkom napadu većih razmera.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izrazio je žaljenje zbog još jedne "masovne pucnjave" u kojoj su, kako je istakao, oduzeti životi američkim patriotama.

Obraćajući se naciji posle tragičnog događaja u zgradi Komande mornarice, Obama je obećao da će "snositi odgovornost svi koji su izveli taj kukavički napad".

Žrtve tog kukavičkog napada su "hrabri Amerikanci" koji su znali sa kakvim se rizicima suočavaju kada službuju u inostranstvu, ali nisu očekivali ovakvo "nezamislivo nasilje" u svojoj kući, rekao je Obama.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • crni Vreme: 16.09.2013 20:54h

    stigla naplata za neko od zla koje su amerikanci proteklih vek cinili po svetu obama i administracija, fba, cia i ostali govorice da su to al kaida i teroristi a ono njihovi drogirani gradjanii. bog sve pamti i naplacuje dugove , svako zlo vraca se zlom. tek sledi propast amerike, nije ni svesna sta je sve ceka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP