Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POKUŠAJ PLJAČKE NA STRELIŠTU?

Pucnji na crnogorske vojnike

Autor: alo.rs | 11.05.2015 - 09:23:00h | Komentara: 0

Pripadnici Vojske Crne Gore napadnuti su kada su dvojica, za sada neidentifikovanih, muškaraca ispalili nekoliko metaka u njihovom pravcu. Do incidenta je došlo na vojnom strelištu u mestu Zlatica.

Pištolj

Ilustracija | Foto: Profimedia

Pored ovog strelišta nalazi se nekoliko objekata u kojima se skladišti naoružanje. Objekti su već nekoliko godina napušteni, a obezbeđuju ih pripadnici VCG, piše crnogorska štampa.
"O incidentu na vojnom strelištu obavešteno je osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a uzviđaj je obavila dežurni tužilac Romina Vlahović. Nakon sprovedenih istražnih radnji donećemo odluku da li će predmet biti dodeljen Višem tužilaštvu", saopšteno je listu "Dan" iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca.
Kako je to listu rečeno iz MUP-a, u četvrtak veče, nešto pre 20.30 sati , vojnik koji je bio u smeni te večeri kao stražar video je dvojicu muškaraca kako se približavaju vojnim objektima. Kako je zabranjen prilaz tom mestu, vojnik ih je pozvao da stanu. Tada je za njim pošlo i nekoliko njegovih kolega. Umesto da stanu, dvojica muškaraca su zapucali, ali srećom nisu pogodili stražare. Nakon toga su pobegli.
Vojnik je odmah pozvao policiju i obavestio ih o incidentu. Na lice mesta odmah je izašla vojna policija, koja je obavila uviđaj, a zatim i službenici podgoričkog Centra bezbednosti. Opisujući ovaj incident vojnik je naveo da je sa razdaljine od oko dvadesetak metara ugledao dvojicu muškaraca kako se približavaju objektima u kojim se skladišti municija, nakon čega ih je upozorio da stanu. Napadači su zapucali i pobegli u gustu šumu koja okružuje strelište, tako da nije uspeo da ih pronađe.
Vojnik je naveo i da su napadači, prema njegovoj proceni, imali oko 30 godina i da je jedan bio u beloj, a drugi u crvenoj majici. Kako se incident dogodio u večernjim satima i to na delu strelišta koji je obrastao gustom šumom pripadnik Vojske Crne Gore nije uspeo da jasno vidi lica osumnjičenih.
On je dao izjavu u kojoj je tvrdio da nije siguran da li su napadači pucali u njega ili u vazduh kako bi ga uplašili.
Prilikom uviđaja policajci nisu uspeli da pronađu čaure od ispaljenih metaka, tako da još nije utvrđeno iz kog oružja su pucali.
Policija i tužilaštvo radeći na identifikovanju i pronalaženju napadača nastoje i da otkriju motiv zbog kojeg su osumnjičeni ušli na strelište koje je vojna imovina.
Naime, kako je "Danu" saopšteno iz policije,"proverava se da li su dvojica muškaraca koji su pucali na vojnika nameravali da ukradu oružje i municiju koji se skladište za potrebe vojske u objektu pored strelišta.
"Slučaj je prijavljen tužilaštvu i predat zameniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici Romini Vlahović, po čijem nalogu je obavljen uviđaj. Pošto je od vojnika koji je napadnut uzeta izjava, Vlahovićeva je prikupila obaveštenja o ovom događaju. Sa detaljima iz spisa predmeta upoznala je Više državno tužilaštvo u Podgorici kako bi ocenili da li je ovo slučaj za njih, odnosno da li su za sada nepoznati počinioci izvršili krivično delo pokušaj ubistva", potvrđeno je "Danu".
Istraga o ovom slučaju je u toku i do sada su od nekoliko osoba prikupljena obaveštenja povodom incidenta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP