Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BRAVO, PANKERKE

Pusi Rajot dobile
nagradu za mir!

Autor: Tanjug | 20.09.2012 - 12:41:00h | Komentara: 3

Udovica bivšeg Bitlsa Džona Lenona, Joko Ono uručiće sutra u Njujorku nagradu za mir fondacije "LennonOno" za članice ruske pank grupe "Pusi Rajot", koje se nalaze u zatvoru u Rusiji.

Nagrađene, iako u zatvoru

Nagradu će preuzeti kad izađu iz zatvora: Članice Pusi Rajotsa | Foto: AP

Kako prenose strani mediji, nagrada će biti uručena Pjotru Verzilovu, suprugu Nadije Tolokonikove, jedne od tri mlade žene koje je rusko pravosudje u augustu osudilo zbog "huliganizma" i "potsticanja na versku mržnju".
Svečanost će se održati u Njujorku, deset dana pre početka sudjenja po žalbi članica "Pusi Rajot", koje su osudjene na dve godine zatvora zbog performansa koji su izvele u jednoj crkvi, a koji je bio kritika na račun predsednika Putina.

Donele su slobudu izražavanja ženama!

"Donele su slobudu izražavanja ženama": Joko Ono! | Foto: Reuters

"Zahvaljujem Pusi Rajot na akciji koja ima za cilj da donese slobodu izražavanja svim ženama", istakla je Ono u saopštenju.
Nagrada "LennonOno" za mir ustanovljena je 2002. godine u znak sećanja na Lenonov aktivizam. Nagrada se dodeljuje svake druge godine osobama koje rade za mir u svetu.
Poslednji komentari
  • Srecko Vreme: 09.10.2012 01:56h

    Drolje su dobile tacno ono sto su zasluzile. 2 godine sibirskog gulaga, pa kada se vrate odande, mozda im pice budu malo urednije ("pussy riot" - "neuredna pica") A to sto ih podrzavaju razne fekalije od zapadnih javnih licnosti, dokaz je samo da su one nista drugo do strani placenici. Jedino su zaboravili da Rusiija nije neka zemlja gde to moze da prodje, kao recimo u Srbiji.

  • Sremac Vreme: 02.11.2012 18:22h

    Drogirana baba Ono i nezna šta su one krmače radile u Hramu Hrista Spasitelja.Američke perverzije se nastavljaju,ali im zato Bog naš šalje poruke,koje oni ne razumeju i nastavljaju i dalje sa satanskim delima,a onda -POTOP,KATAKLIZMA I NEMA VIŠE AMERIKE.

  • goran Vreme: 20.04.2014 11:25h

    Standardne procedure rusofobičnog zapada koji pokušava provocirati Putina veličajući zapadne vrednosti sranja po crkvama što je inače normalno u americi i zapadnoj evropi!? A nagradu uručuje inače veoma moralna žena liberalnih shvatanja u odnosu na lake i teške droge koje su inače dozvoljene u americi i EU ali samo ko ima račun u banci veći od milion dolara.fuj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP