Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KO JE ASMA ASAD, SUPRUGA PREDSEDNIKA SIRIJE

Pustinjska Ruža bez srca!

Autor: | 02.09.2013 - 08:12:00h | Komentara: 3

Asmu Asad (38), suprugu predsednika Sirije Bašara al Asada, nekada su na zapadu zvali Pustinjska Ruža. Danas je ova bivša bankarka, koja govori četiri jezika, postala Marija Antoaneta Bliskog istoka.

Asmu Asad

Asma Asad | Foto: AP

Pre četiri godine ugledni magazin “El” je Asmi dodelio laskavu titulu najlepše obučene žene političara ispred Mišel Obame ili Karle Bruni. Danas je u zapadnim medijima Asma omražena baš kao i njen suprug, koji je po dolasku na vlast 2000. važio za mladog vođu od koga se očekuje reforma zemlje.


“Ona je ubeđena da će njena porodica još decenijama vladati Sirijom. Samo je interesuje kako da zadrži svoje bogatstvo. Želi da bude sigurna da će njen sin Hafez naslediti Bašara jednog dana. Ona je spremna i na to da ga krije po internatima u Švajcarskoj. Asma nema srca. Površna je i opsednuta svojom lepotom i luksuzom”, rekao je Ajman Abdel Nur, Asadov bivši savetnik.

Asma je odrasla u predgrađu Londona. Studirala je informatiku i francusku književnost na Kraljevskom koledžu u Londonu. Radila je devedesetih kao bankarka i tada je počela tajno da se viđa sa Bašarom, bivšim oftalmologom koji će 2000. naslediti oca na mestu predsednika Sirije.

Asma i Bašar su se venčali 2001. godine u Damasku

Asma i Bašar su se venčali 2001. godine u Damasku | Foto: Reuters

“Ona ima dva lica. Jedno je moderne žene, koje je suprotno suprugama drugih arapskih lidera, a drugo je lice princeze koja čvrsto podržava muža”.


„Kako sam mogla da kažem da se zabavljam sa predsednikovim sinom? To jednostavno ne pričate unaokolo”, rekla je ona u jednom intervjuu.

Asma i Bašar su se venčali 2001. i imaju troje dece - ćerku Zeinu (10) i sinove Hafaza (12) i Karima (9).

Sin Hafez (12) preti SAD?


“Želim da nas napadnu. Želim da naprave tu grešku. Oni mogu da imaju najbolju armiju na svetu, tenkove, brodove, avione, ali vojnici!? Niko nema takve vojnike kao mi u Siriji”, napisao je Hafez al Asad (12), najstariji sin Bašara al Asada, na svom profilu na Fejsbuku.
On je zapretio SAD porazom i podržao je vlast svog oca, a ubrzo su se pojavili komentari koje su postavili sirijski zvaničnici.

- Kongres SAD zaseda tek 9. septembra!
Američki kongres treba da zaseda 9. septembra, što znači da do bilo kakve vojne operacije na kojoj insistira predsednik Barak Obama neće doći pre tog datuma.


- Tri scenarija za napad Amerike
U Beloj kući se razmatraju tri moguća scenarija za vojni napad na Siriju - uspostavljanje zone zabrane leta, napad raketama i pojačana isporuka oružja ustanicima, preneo je “Dojče vele”.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 02.09.2013 09:49h

    eeee,saad...bas ga preteraste..naravno brije bradu i brkove, brije noge, rasu joj dlake u usima....pa koja zena ne podrzava muza,pogotovo u tim zemljma...tradicije,institucije porodice,a sve to i punu dece...ma hajte molim vasnajnizi oblik muskog sovinistickog ,dnevnopolitickog medijskog manipulativizma.

  • xxx Vreme: 02.09.2013 11:34h

    Blizi se 9.9 , ali mogla bi da usledi i repriza 11.9

  • olga Vreme: 02.09.2013 13:37h

    Gde SAD/e interveniše gore je stanje nego pre.Dokaz su Libija,Irak,Egipat.PodržavamAsada.Zašto se ne pozabave Severnom Korejom?Nema naftu.To je jedan mafijaški režim koji ide iz rata u rat.Al Kaida je u pravu,oni su je i stvorili..Samo za razliku od Libije Sirija iz leđa ima Iran i tamo neće biti kao sa Gadafijem.SAD-e drži jevrejski lobi i Barak Obama se pita kao i ja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP