Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DVA PREDSEDNIKA SE SASTAJU DANAS U KAZAHSTANU

Putin će da naoruža Iran!

Autor: Ekipa Alo! | 13.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zveckanje oružjem još nije u potpunosti utihnulo! Ruski predsednik Vladimir Putin danas će se u Kazahstanu sastati prvi put sa novim predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, a kako prenose brojni mediji, glavna tema njihovog razgovora biće obnova vojne saradnje dve zemlje.

Iran će, po svemu sudeći, dobiti savremeni  raketni sistem vredan  800 miliona dolara

Iran će, po svemu sudeći, dobiti savremeni raketni sistem vredan 800 miliona dolara | Foto: AP

Zvanični Teheran je više nego zainteresovan da od Rusije kupi raketni sistem S300, koji je pre svega namenjen uništavanju meta u vazduhu, a čija je cena 800 miliona dolara. Uz to, Moskva bi mogla Iranu da izgradi još jedan nuklearni reaktor, čime bi se umnogome ubrzali napori Teherana da dođe u posed nuklearnog oružja.

CIA naoružava teroriste!

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) započela je pre dve nedelje tajnu isporuku oružja sirijskim pobunjenicima, među kojima je veliki broj islamskih terorista, dok je Stejt department isporučio vozila i ostalu opremu, objavio je “Vašington post”.

Kako prenosi dnevnik “Komersant”, ovaj dogovor Moskve i Teherana bilo bi obnavljanje plana iz 2010. koji je stopiran na zahtev Izraela i Amerike u jeku krize oko iranskog nuklearnog programa.
Danas je ovaj problem skrajnut zbog situacije u Siriji, koja je zahvaljujući čvrstom stavu Moskve za sada izbegla vojnu intervenciju Amerike.
“Novi dogovor sa Iranom će biti više politički nego finansijski profitabilan”, rekao je izbor blizak Kremlju koji je želeo da ostane anoniman.

Čekaju novo oružje: Iranski vojnici na paradi

Čekaju novo oružje: Iranski vojnici na paradi


Ruski izvore prenose da je postizanje dogovora moguće ukoliko Teheran povuče tužbu vrednu četiri milijarde dolara koju je Iran podneo pred međunarodnim sudom u Ženevi, a na ime neisporučivanja plaćenog oružja.

On vodi  glavnu reč:  Vladimir  Putin

On vodi glavnu reč: Vladimir Putin | Foto: Reuters

Putin se obratio Amerikancima


Vladimir Putin se obratio Amerikancima u autorskom tekstu u “Njujork tajmsu”. On je upozorio na rizičnost strane vojne akcije u Siriji. Putin je napisao da niko ne sumnja da je u Siriji upotrebljeno hemijsko oružje, ali da su ga upotrebili pobunjenici kako bi isprovocirali intervenciju međunarodne zajednice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP