Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE ODSTUPA OD SVOG STAVA

Putin čestitao pobedu građanima Ukrajine, ali ne i vođama!

Autor: Tanjug | 08.05.2015 - 16:30:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas građanima Ukrajine, ali ne i njihovim liderima, 70. godišnjicu sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Vladimir Putin / Foto: Profimedia

Vladimir Putin / Foto: Profimedia

 
U saopštenju povodom Dana pobede, Putin nije ni spomenuo prozapadne ukrajinske vlasti, obraćajući se i čestitajući vladama drugih bivših sovjetskih republika koje su se zajedno borile sa Moskvom u Drugom svetskom ratu, preneo je AFP.


Putin je uputio i čestitke narodu Gruzije, ali ne i njihovoj takođe prozapadnoj vladi, protiv koje je Moskva vodila kratak rat 2008. godine.
"Velika pobeda bila je zajedničko, neprocenjivo dostignuće vašeg naroda s kojim smo se borili rame uz rame protiv okrutnog neprijatelja i spasili svet od nacizma", naveo je Putin u saopštenju.
"Naš dug je danas da sačuvamo uspomenu na pale heroje, brinemo o ratnim veteranima i osiguramo da se ne ponove tragični događaji iz prošlosti", rekao je Putin.

Vladimir Putin / Foto: Profimedia

Vladimir Putin / Foto: Profimedia

 

Putin se priprema da bude domaćin sutrašnje grandiozne vojne parade na Crvenom trgu koja će biti održana uz prisustvo oko 20 svetskih lidera, ali ne i vođa zapadnih zemalja koji nisu došli zbog zategnutih odnosa s Rusijom zbog ukrajinske krize, naveo je AFP.

Ukrajina će danas po prvi put obeležiti 8. maj, koji se slavi širom Evrope, kao Dan sećanja i pomirenja, komemoracijama poginulima. Ta bivša sovjetska republika, koja je izgubila na milione vojnika na obe strane fronta tokom Drugog svetskog rata, time se distancira od Rusije koja sutra obeleževa 70 godina od pobede nad nacističkom Nemačkom.


Za razliku od Rusije koja će sutra velikom paradom obeležiti Dan pobede, Ukrajina planira marš mira uz vojnu miziku ukrajinskih i evropskih vojnih orkestara, a vojni kadeti će položiti zakletvu pred predsednikom Petrom Porošenkom, ispred Muzeja Drugog svetskog rata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP