Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAREĐENJE

Putin: Dragi moji Rusi, izbegavajte Jadran i dođite na Krim!

Autor: Jutarnji.hr | 18.04.2015 - 13:10:00h | Komentara: 1

Ove godine Hrvatska i Crna Gora bi mogle da izgube više desetina hiljada novih gostiju iz Ruske Federacije, odnosno čak 30 odsto turističkog prometa na koji su računale ali i milione evra koje su oni prethodnih godina trošili na odmoru u Hrvatskoj i Crnoj Gori, gde ih je stiglo 140 hiljada, piše Slobodna Dalmacija.

Nije on kriv  što je šarmer: Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Poslednji podaci organizatora putovanja iz Rusije govore o tome kako je organizovani turistički promet prema Hrvatskoj u velikom zastoju, pa se od tridesetak aviona koji su sletali iz Moskve u Pulu, Split i Dubrovnik, ove godine planira dolazak tek tri takva aviona. Umesto na Mediteran, Rusi će ove godine masovno krenuti na odmor na Krim i u Soči, pa značajan pad rezervacija beleže i Španija i Grčka.

Sva eventualna dvoumljenja Rusa hoće li ipak krenuti prema Jadranu ili drugde na Sredozemlje uklonio je predsednik Vladimir Putin svojom nedavnom instrukcijom svim državnim i javnim službenicima da moraju na odmor na Krim. Kada se celoj toj situaciji doda i činjenica da je devalvacija rublja od gotovo 40 odsto prepolovila kupovnu moć Rusa u protekloj godini, jasno je da turističke zemlje na njih ove godine ne treba previše da računaju.


– Veliki pad organizovanog turističkog prometa iz Rusije ove godine nema veze s vizama, nego s Putinovom preporukom da svi koji od države dobijaju platu moraju na Krim, a tu je i pad standarda zbog devalvacije vrednosti rublja. Naime, do pre pola godine njima je deset hiljada rubalja bilo 300 eura, a danas je to samo 150 eura. Zato su im cene turističkih aranžmana u inostranstvu postale preskupe - kaže Vesna Mazić iz agencije “Panoramic”, specijalizovane za putovanja iz tog dela Europe prema Hrvatskoj.

Poslednji komentari
  • Nenad Vreme: 18.04.2015 14:04h

    Pa uveli su sankcije Rusima e pa sad stavite pimpek u hotele.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP