Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NISU SE DOGOVORILI

Putin i Obama različito o događajima u Ukrajini!

Autor: Beta | 07.03.2014 - 09:07:00h | Komentara: 0

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama su u telefonskom razgovoru, u noći izmedju četvrtka i petka, izneli različite prilaze i ocene o dogadjajima u Ukrajini, saopštio je u petak Kremlj.

Putin i Obama

"Tokom diskusije izražene su razlike u prilazu i ocenama uzroka sadašnje krize i aktuelne situacije", navodi se u saopštenju i dodaje da je do razgovora došlo na zahtev američke strane.
Navodi se da je Putin ocenio da sadašnje ukrajinsko rukovodstvo koje je "došlo na vlast antiustavnim prevratim, i nema opštenacionalni mandat" nameće Istočnim i Jugoistočnim regionima i Krimu "apsolutno nelegitimna rešenja".
"Rusija, s tim u vezi ne može da ignoriše molbe koje joj se upućuju da uputi pomoć i dejstvuje adekvatno, u potpunom skladu sa normama medjunarodnog prava", navodi se u saopštenju.
Dodaje se se da je ruski predsednik naglasio "prvostepenu važnost rusko-američkih odnosa za osiguranje stabilnosti i bezbednosti u svetu" i da ti "odnosi ne treba da budu žrtva različitim shvatanjima o pojedinim, pa makar i veoma važnim medjunarodnim problemima".
Dogovoreno je da ministri spoljnih poslova dve zemlje nastave intenzivne kontakte, dodaje Kremlj.
Bela kuća je u saopštenju izdatom kasno sinoć posle telefonskog razgovora dva zvaničnika navela da je Obama insistirao na tome da Rusija krši suverenitet i teritorijalni ingegritet Ukrajine, što je dovelo do toga da SAD preduzme uzvratne mere u saradnji sa svojim evropskim partnerima, Obama je izrazio uverenje da je moguće rešiti situaciju diplomatskim putem što bi bilo u interesu Rusije, ukrajinskog naroda i medjunarodne zajednice i naveo da ruske snage treba da se vrate u njihovu bazu na Krimu i da se dovedu medjunarodni posmatrači u Ukrajini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP