Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUSKI PREDSEDNIK POTVRDIO

Putin: Identifikovano 230 špijuna, razbijeno 46 terorističkih ćelija!

Autor: Tanjug | 20.12.2014 - 21:28:00h | Komentara: 0

Kontraobaveštajna služba identifikovala je više od 230 stranih špijuna, presekla aktivnost 46 terorističkih i ekstremističkih grupa i sprečila osam terorističkih napada, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Ruska kontraobaveštajna služba identifikovala je ove godine više od 230 saradnika i agenata stranih službi, sprečila je osam terorističkih napada i presekla aktivnost 46 terorističkih i ekstremističkih grupa, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanosti posvećenoj Danu bezbednosnih službi.
Putin je, takođe, upozorio na rast aktivnosti stranih obaveštajnih službi koje deluju u Rusiji i naglasio da najozbiljniju pažnju treba posvetiti zaštiti državne granice.
Rusiju niko i nikada neće uspeti da zaplaši, zadrži i izoluje, rekao je predsednik Rusije i pozvao na konstantnu spremnost da se pruži odgovarajući odgovor na svaku pretnju suverenitetu, stabilnosti i jedinstvu zemlje, prenosi Glas Rusije.
PUTIN: JAČANjE OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI
Ruski predsednik Vladimir Putin je danas pozvao na unapređenje rada ruskih tajnih službi, kako bi one mogle da se nose sa "modernim izazovima i pretnjama", saopštio je Kremlj.
Putin je taj zahtev izneo u pismu upućenom veteranima i aktuelnim operativcima ruskih bezbednosnih službi, preneo je Rojters.
"Naglašavam da moderni izazovi i pretnje, kao i pojava novih destabilizujućih faktora, zahtevaju povećanje efikasnosti čitavog sistema domaćih specijalnih službi", napisao je Putin u pismu povodom Dana bezbednosnih službi.
Ključni zadatak operativaca ruskih tajnih službi jeste da se bore protiv međunarodnog terorizma i "svakog eventualnog pokušaja inostranih tajnih službi da zadaju udarac Rusiji i njenim političkim i ekonomskim interesima", navodi se u pismu ruskog predsednika.
Evropska unija i SAD su uvele niz ekonomskih i viznih sankcija protiv pojedinaca i kompanija iz Rusije zbog uključenosti zvanične Moskve u ukrajinsku krizu, kao i zbog aneksije poluostrva Krim u martu.

ODAVDE PUTIN NADGLEDA SVET:

Zavirite u super-moderni štab ruskog predsednika

Vladimir Putin / Foto: AP

Vladimir Putin u kontrolnoj sobi  / Foto: AP

Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine, rekao je Putin na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ruska vojna doktrina “ostala isključivo odbrambena” uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom. Putin je to izjavio na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane, preneo je Rojters.

- Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine – dodao je Putin na sastanku, javila je agencija Tass.

Vladimir Putin / Foto: AP

/ Foto: AP

Kako prenosi Tass, ruski predsednik je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke.

- Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vežbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vežbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine – istakao je Putin, prenosi Tass.

Ruski lider je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbedost, navodi Tass.

Vladimir Putin / Foto: AP

/ Foto: AP

- Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vežbi ili rutinskih kontrola – kazao je Putin, prenela je ruska agencija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP