Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA OBNOVU ARMIJE 545 MILIJARDI $ DO 2020. GODINE

Putin jača flotu na Crnom moru!

Autor: Ekipa Alo! | 25.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bez popuštanja na agresivnu politiku NATO! Vladimir Putin, predsednik Rusije, naredio je da armija izgrad novu bazu na Crom moru, kao i da se Crnomorska flota opremi sa 80 novih ratnih brodova!

Smotra dela Crnomorske flote u Novorosijsku:  Vladimir Putin

Smotra dela Crnomorske flote u Novorosijsku: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

U jeku krize oko Ukrajine i sporenja sa NATO, Putin je posetio grad Novorosijsk na obali Crnog mora, gde je izvršio smotru dela flote. Prema Putinovoj naredbi, Crnomorska flota do 2020. godine mora da ima 206 ratnih brodova. Plan Kremlja je da u modernizaciju armije u narendih šest godina uloži 545 milijardi dolara.


„Brodovi zemalja članica NATO su stalno u Crnom moru i oni planiraju da osnuju bazu. Zbog toga nam je potrebna još jedna baza, osim one koju imamo na Krimu“, rekao je ruski viceadmiral Aleksandar Vitko posle razgovora sa Putinom.

Na Crno more izlaze tri NATO zemlje - Rumunija, Bugarska i Turska. Rusija je najavila da će u svetlu rasta tenzija sa NATO pojačati svoje vojno prisustvo na Krimu. Obe strane, Rusija i NATO su u regionu Crnog mora od početka godine izvele nekoliko manevara.

Crnomorska flota će dobiti  80 novih  ratnih  brodova

Crnomorska flota će dobiti 80 novih ratnih brodova | Foto: Profimedia

 
Podsećamo, Rusija je posle referenduma anektirala Krim, gde se u Sevastopolju nalazi glavna baza Crnomorske flote. Poluostrvo Krim je bilo u sastavu Rusije dok ga Nikita Hruščov nije 1954. pripojio Ukrajini.

U susednoj Ukrajini trenutno je na snazi krhko primirje između proruskih snaga i ukrajinske armije. Iz sedišta NATO juče je saopšteno da ima naznaka da se većina ruskih trupa povukla sa teritorije Ukrajine.

Uskoro u Milanu!


Vladimir Putin je potvrdio da će 16. i 17. oktobra u Milanu učestvovati na samitu Evropske unije i više azijskih zemalja. „Putin je potvrdio dolazak“, naveo je izvor iz vlade u Rimu.
To će biti prva prilika za susret Putina sa evropskim kolegama od juna, kada je u Francuskoj prisustvovao obeležavanju iskrcavanja saveznika u Normandiji.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP