Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DRUGA STRANA SAMITA G 20 U SANKT PETERBURGU

Putin kavaljer, a Obama presretač!

Autor: | 07.09.2013 - 07:25:00h | Komentara: 0

I oni su ljudi! Dok ceo svet sa nestrpljenjem očekuje vesti sa samita G 20, o eventualnoj vojnoj intervenciji u Siriji iz Sankt Peterburga su došle više nego neočekivane fotografije!

Postoje  stotine jezika u  svetu, ali osmeh  govori sve njih:  Barak Obama  u akciji

Postoje stotine jezika u svetu, ali osmeh govori sve njih: Barak Obama u akciji | Foto: AP

Nakon što su se jedva pozdravili i kiselo osmehnuli brojnim fotoreporterima Vladimir Putin, predsednik Rusije, i Barak Obama, predsednik SAD, pokazali su svoju opušteniju stranu. Vladimir Putin je pokazao da je pravi kavaljer ogrnuvši ćebetom Angelu Merkel, kancelarku Nemačke. Oni su zajedno sa ostalim liderima najmoćnijih svetskih država sa tribina posmatrali balet “Ruslan i Ljudmila”, koji je bio prepun vatrometa, lasera i drugih specijalnih efekata. Glumci i hostese bili su obučeni u odeću iz 17. veka. Na baletu se pojavio i Barak Obama, koji se prilično šarmerski nasmešio dvema mladim damama koje su ga pozdravile dok je prolazio pored njih. Da li će i kakvu reakciju ova fotografija izazvati kod Mišel Obame, ostaje da se vidi. Tek podsećamo da je Mišel u jednom nedavnom intervjuu izjavila kako je ona “samohrana majka”, da bi se kasnije ispravila.


Putin kavaljer

Putin kavaljer

Posle zvaničnog programa, u četvrtak uveče je priređen gala program u bašti palate Peterof, takozvanog ruskog Versaja, koja je izgrađena za Petra Velikog.
Obama je zakasnio na zvaničnu večeru posle prvog dana samita G 20. On je stigao nakon što su ostali lideri već sedeli za stolom. “Sydney Morning Herald” je preneo da Obamu činjenica da je zakasnio nije nimalo potresla. Osim Obame na večeru je zakaznila i Dilma Rusef, predsednica Brazila.

Bure baruta!


U intervjuu za francuski “Figaro”, sirijski predsednik Bašar al Asad je upozorio da će “svi izgubiti kontrolu nad situacijom kad jednom eksplodira ‘bure baruta’. “Haos i ekstremizam će se proširiti. Postoji rizik od regionalnog rata”, rekao je on.

SAD šire listu meta!


Obama je naredio Pentagonu da pripremi proširenu listu potencijalnih meta u Siriji nakon saznanja obaveštajnih službi da su vojne trupe te zemlje izvršile premeštaj sa jedne na drugu lokaciju, piše “Njujork tajms”. Prvobitno je na listi bilo 50 potencijalnih meta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP