Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PODRUGIVANJE

Putin: Klintonova je slaba, ali to je dobro za ženu

Autor: Tanjug | 05.06.2014 - 07:59:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin, komentarišući izjave bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton na njegov račun, rekao da je u pitanju slabost, a ne snaga, ali je ironično dodao da to za ženu i nije loša osobina.

Vladimir  Putin

Vladimir Putin

 

U intervjuu za francuske medije - kanal TF1 i radio "Europe 1", Putin je upitan da prokomentariše nedavnu izjavu Klintonove da ruski lider pokušava da prekroji granice u istočnoj Evropi, kao što je to Adolf Hitler učinio 30-ih godina prošlog veka.
"Bolje je ne raspravljati se sa ženama", odgovorio je Putin i dodao: "Ali, gospođa Klinton nikad nije bila tako ljupka u svojim izjavama".
"Kada ljudi mnogo pređu granice, to nije zato što su jaki, već zbog toga što su slabi. Ali, možda slabost i nije tako loša osobina za ženu", rekao je Putin.
Ruski predsednik je podsetio i da je sreo Klintonovu u vreme kada je bila najviši američki diplomata i da je s njom "vodio srdačne razgovore o raznim međunarodnim pitanjima".

Hilari Klinton

Šta napriča ovaj? Hilari Klinton | Foto: Karel Navarro

 
Ipak, pošto je postao meta Zapada zbog krize u Ukrajini i pripajanja Krima, ruski lider nije krio da komentare Klintonove u kojima spominje Hitlera smatra ekstremnim, preneo je Frans pres. Francuski novinari insistirali su na tome da Putin kaže da li će uzvratiti Klintonovoj ili će se prosto nasmejati na njene izjave.
"Nekada ranije bih popustio i zajedno bismo se smejali nekoj dobroj šali. Ali, kad čujem takve ekstremne izjave, za mene to znači samo da oni nemaju nikakve ubedljive argumente", zaključio je Putin.

U istom intervjuu, Putin je rekao da je spreman da se, ove sedmice u Francuskoj, sastane s novim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, na obeležavanju "Dana D", godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu.

Petro Porošenko

Petro Porošenko u društvu Vitalija Klička

 
Upitan da li će se sutra u Normandiji sresti i rukovati s novoizabranim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, Putin je odgovorio: "Ne nameravam da izbegavam bilo koga".

Putin bi danas ili sutra u Francuskoj trebalo da se sastane s liderima Velike Britanije, Francuske i Nemačke, ali mu američki predsednik Barak Obama nije ponudio zvaničan sastanak, preneo je Frans pres.

Ruski predsednik je rekao da ne razume takav stav, ali da je spreman da se sastane s američkim kolegom.
"To je njegov izbor, ja sam spreman za dijalog", rekao je Putin.

On je, takođe, optužio SAD za licemerje u "agresivnim pokušajima da kazne Rusiju zbog Ukrajine".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP