Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

U RAZGOVORU SA KAMERONOM PORUČIO

Putin: Manite se ishitrenih zaključaka!

Autor: Tanjug | 20.07.2014 - 23:18:00h | Komentara: 1

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas, u telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, da je važno uzdržati se od ishitrenih zaključaka.

Nema šale sa  viševekovnim  prijateljem:  Vladimir  Putin

Vladimir Putin | Foto: AP

Predsednik Rusije je rekao i da se treba uzdržati i od politizovanih saopštenja dok istraga o padu malezijskog "boinga 777" na istoku Ukrajine ne bude okončana, saopštila je danas pres služba Kremlja.
Ruski predsednik je rekao da koren tragedije leži u sukobima u Ukrajini, uključujući regione gde se avion srušio i istakao rešenost i spremnost ruske strane na pomoći u organizaciji i sprovođenju detaljne istrage Međunarodne organizacije za civilni saobraćaj (ICAO) oko svih okolnosti ove katastrofe, navodi se u saopštenju.
"Dok ona ne bude okončana, važno je uzdržati se od bilo kakvih ishitrenih zaključaka i politizovanih izjava", rekao je Putin.
U telefonskom razgovoru, koji je inicirala britanska strana, Putin je izrazio saučešće Kameronu zbog pogibije britanskih građana koji su bili u malezijskom avionu.
Britanski premijer je u razgovoru sa Putinom rekao da je obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine "apsolutno neprihvatljivo" i da dokazi ukazuju da iza tog događaja stoje "proruski separatisti".
"Dokazi ukazuju da su proruski separatisti odgovorni i premijer je jasno stavio do znanja da ukoliko Rusija želi da krivicu usmeri negde drugde, oni bi morali da predstave ubedljive i verodostojne dokaze", navodi se u saopštenju Dauning strita o telefonskom razgovoru Kamerona sa Putinom, a preneo AFP.
Kameron je pozvao Putina da iskoristi svoj uticaj kod pripadnika proruskih snaga kako bi stručnjacima bio obezbeđen pristup mestu pada letelice koji bi prikupili dokaze i vratili tela nastradalih porodicama.
"G7 i EU su u više navrata pozivali predsednika Putina da prekine podršku sepratistima i da radi sa ostatkom sveta na pronalaženju mirnog rešenja. Neuspeh Rusije da to učini doprineo je užasnoj tragediji", stoji u saopštenju.
"Ministri spoljnih poslova EU sastaće se u utorak u Briselu kako bi razmotrili dodatne sankcije Rusiji. Svet sada posmatra i predsednik Putin mora da promeni kurs i radi na uspostavljanju stabilnosti u istočnoj Ukrajini", dodaje se u saopštenju.
Da su proruske snage naistoku Ukrajine odgovorne za pad aviona danas je izjavio i državni sekretar SAD Džon Keri.
Avion "boing 777" aviokompanije "Malezija erlajns" srušio se 17. jula kod Donjecka, a život je izgubilo svih 298 putnika i članova posade.
Poslednji komentari
  • MarCo Vreme: 21.07.2014 07:03h

    V.V.Putjin vodja teroristickih bandi u Ukrajini....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP