Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREGOVORI

Putin, Merkel, Oland i Porošenko o razmeni zarobljenika i povlačenju teškog naoružanja

Autor: Tanjug | 17.12.2014 - 09:39:00h | Komentara: 1

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je u utorak uveče o ukrajinskoj krizi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Francuske Fransoa Olandom i predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Angela Merkel i Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Angela Merkel i Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je u utorak uveče telefonom o ukrajinskoj krizi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Francuske Fransoa Olandom i predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, saopšteno je iz Kremlja.
"Razgovor je vođen o kriznoj situaciji koja se nastavlja u Ukrajini", navodi se u saopštenju pres službe Kremlja i ističe da je neophodno obezbediti stabilan prekid vatre u oblasti Donbas na istoku Ukrajine, prenosi TASS.
Putin, Merkelova, Oland i Porošenko saglasili su se da je neophodno da se što pre sastane Kontakt grupa za rešenje sukoba u Ukrajini. Oni su kao prioritetne zadatke označili - razmenu zarobljenika i povlačenje teškog naoružanja iz zone sukoba.
Razgovarali su, takođe, o rekonstrukciji porušene istočne Ukrajine, humanitarnim i pitanjima socijalnoj pomoći stanovništvu u ratom zahvaćenoj oblasti.
Američki državni sekretar Džon Keri ocenio je u Londonu da je Rusija poslednjih dana učinila neke konstruktivne poteze za smanjivanje tenzija u Ukrajini i da bi, ukoliko tako nastavi, Vašington mogao ukinuti sankcije prema toj zemlji, prenosi Rojters.
"Sankcije mogu biti ukinute za nekoliko dana ili sedmica ukoliko predsednik Vladimir Putin nastavi da preduzima korake ka smanjenu tenzija i ostane privržen dogovoru o prekidu vatre koji treba da okonča ukrajinski konflikt", rekao je Keri i naglasio da "sve zavisi od izbora koji Putin bude napravio".
Poslednji komentari
  • rodoljub Vreme: 17.12.2014 14:09h

    Dok oni govore o povlacenju naoruzanja, NATO dovlaci naoruzanje. Kako to objasniti, osim da SAD-NATO ratni huskaci ne fermaju sta drugi misle i govore, jer su oni planirali nove ratove, bez kojih ne mogu da prezive. Samo, pitanje je da li ti monstrumi razmisljaju dokle tako moze da se ide. Guraju ceo svet u tragediju. Vladari SAD-NATO su bolesni ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP