Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PLANETA NA KORAK DO TREĆEG SVETSKOG RATA

Putin napada S. Arabiju ako Zapad krene na Siriju?!

Autor: Ekipa Alo! | 29.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 26

Na korak smo do trećeg svetskog rata! Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je “aktivni memorandum” oružanim snagama naredivši da se izvrše “masovni vojni udari” protiv Saudijske Arabije ukoliko zapadne sile napadnu Siriju!

Nema šale  s njim:  Vladimir  Putin

Nema šale s njim: Vladimir Putin | Foto: Reuters

Putin je ovu naredbu izdao početkom avgusta nakon sastanka sa saudijskim princem Bandarom bin Sultanom, koji je pokušao da privoli Rusiju da popusti u podršci sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu. Saudijski zvaničnik je Putinu ponudio unosne poslove sa naftom ukoliko popusti.


„Naš stav prema Asadu se nikada neće promeniti. Verujemo da je sirijski režim najbolji predstavnik sirijskog naroda i to svakako nisu oni koji jedu jetru“, odgovorio je Putin, misleći na video iz Sirije u kojem jedan od pobunjenika nožem vadi srce i jetru ubijenog sirjskog vojnika i jede ih.

Zapretio Putinu:  Bandarom bin Sultan

Zapretio Putinu: Bandarom bin Sultan | Foto: AP


Tada je saudijski princ, koji je ujedno šef obaveštajne službe, rekao da će njegova zemlja „pustiti sa lanca“ čečenske teroriste koje kontroliše i koji će izvršiti masovne napade i izazvati haos tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju sledeće godine. To je iznerviralo Putina, koji se smatra najzaslužnijim za dobijanje i planiranje ZOI u Rusiji. Dnevnik „Euro Times“ prenosi i da ruska služba FSB raspolaže podacima da će američki predsednik Barak Obama ubrzo posle napada na Siriju narediti i udare na Iran, što bi planetu lako moglo da gurne u treći svetski rat.

Avijacija i  savremeni  avioni su ponos  ruske armije

Avijacija i savremeni avioni su ponos ruske armije | Foto: Reuters


SAD i saveznici već gomilaju trupe nedaleko od obale Kipra. Amerika isključuje unilateralnu vojnu akciju protiv Sirije, a sa saveznicima pregovara o mogućim kaznenim udarima koji bi mogli da potraju i više od jednog dana, saopštio je juče visoki američki zvaničnik, koji je zatražio da ostane anoniman. Obamini pomoćnici sa saveznicima planiraju reakciju i na eventualnu odmazdu sirijskog režima u slučaju da dođe do vojne akcije koju bi predvodila Amerika.

Napad u petak?!
SAD i Britanija privode kraju izradu plana o napadu na Siriju, tvrdi „Gardijan“, dok „Vašington post“ prenosi da bi napad mogao da počne „najranije u petak“. Agencija AP prenosi da je danas u V. Britaniji sednica Parlamenta, dok Obama naredne nedelje putuje u Švedsku i Rusiju na samit G20.


Al Kaida i Amerika ponovo saveznici!
Al Kaida je zapretila „Vulkanom osvete“ snagama sirijske vlade u znak odmazde zbog napada hemijskim oružjem. Tako će posle rusko-avganistanskog rata Al Kaida i SAD ponovo postati saveznici ukoliko Obama naredi napad.


Asadov brat iza napada gasom?
Izraelski mediji, pozivajući se na obaveštajne izvore, prenose da iza napada hemijskim oružjem stoji Maher al Asad, brat Bašara al Asada, predsednika Sirije.

Hakeri već u ratu!
Na sajt i Tviter nalog „Njujork tajmsa“ izvršen je napad, za koji je odgvornost preuzela „Sirijska elektronska vojska“, koja podržava Al Asada.


Obama ispunio san!
Barak Obama se kasno sinoć obratio javnosti na obeležavanju 50. godišnjice Marša na Vašington, kada je crnački vođa Martin Luter King održao svoj istorijski govor „Imam san“ („I Have a Dream“).

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 29.08.2013 07:58h

    koji bre treci sv.rat ,ko da napadne S.Arabiju ,,,Rusi ,,,hahha oni nemaju m..a ni zasta,obicne pijandure,,aj da vidimo i to.ja im neverujem nista,neverujem im i da mi kazu da je danas cetvrtak,tako su nas lagali oko Kosova milion puta,prvi su pobegli sa Kosova.

  • momazver Vreme: 29.08.2013 08:44h

    ja vam reko..zbog onog majmuna koji ima bombu u ruci svi ce da najegrabusimo.Ajde proroci otvorena je licitacija kad ce smak sveta.svi imaju atomsko naoruzanje i sve ih je uhvatio virus ekonomskopolitickoverskog ludila. pozdravljam sve prijatelje,ma i neprijatelje,dugove im oprastam,izvinjavam se nekolicini devojaka sto sam ih zavrnuo,dvema posebno,a zeni zelim da se u nebeskom zivotu ni ne upoznamo,bez ljutnje majke mi/iako ti nju NEVOLIS/.

  • Puna podrska Putinu Vreme: 29.08.2013 09:13h

    SVim snagama na arabiju.Podrska PUTINU iz Srbije !

  • putin Vreme: 29.08.2013 11:38h

    Evo prilike da i mi naplatimo neke nase dugove sa okolnih zemalja.Napred brate Putine!

  • srbin Vreme: 29.08.2013 12:01h

    Svi u napad ajmo ajde !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP