Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POLJSKA POLITIČARKA BI BOLJE ODNOSE SA RUSIJOM

Putin očarao Magdalenu!

Autor: E. A. | 18.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Putin je stari šmeker! Magdalena Ogorek (35), predvodnica Demokratske levice i kandidat za predsednika Poljske, kritikovala je antiruske stavove vlade u Varšavi, istakavši da je spremna da direktno razgovara sa Vladimirom Putinom, predsednikom Rusije.

Doktorirala istoriju: Magdalena Ogorek

Doktorirala istoriju: Magdalena Ogorek | Foto: Promo

Na konvenciji svoje stranke, ova plavokosa lepotica, koja više podseća na manekenku ili glumicu, izjavila je da Poljska ne može sebi da priušti da i dalje bude “neprijatelj broj jedan u ruskim medijima”. Poljska vlada desnog centra, u kojoj se nalaze disidenti iz ere komunizma, jedan je od najglasnijih kritičara ruske politike u Ukrajini.


“Mi moramo da komuniciramo sa Rusijom, koja će ostati naš sused. Ne bih se plašila da odgovorim na Putinove poruke i spremna sam da prva podignem slušalicu i pozovem ga”, rekla je Magdalena, čija je stranka naslednica Komunističke partije.

Nije on kriv  što je šarmer: Vladimir Putin

Nije on kriv što je šarmer: Vladimir Putin | Foto: Profimedia


Njeni kritičari ističu da je neiskusna i da nije uverljiva pred biračima. Magdalena je doktorirala istoriju, radila je u javnoj administraciji i kao voditeljka, a imala je i manje uloge u nekoliko filmova i serija. Napisala je i nekoliko knjiga. Bezuspešno se kandidovala za poslanicu na izborima 2011. Predsednik Demokratske levice je Magdalenu nazvao “simbolom promene” koji će privući mladu generaciju Poljaka.
Magdalena je do sada uspešno eskivirala propitivanja uvek radoznalih novinara kako ne bi previše otrkivala svoje političke stavove i da bi se birači fokusirali na njen izgled. Analitičari tvrde da Magdelena ima male šanse da nasledi aktuelnog predsednika Bronislava Komorovskog.

Predsednik težak 200 milijardi $?


Amerikanac Bil Brovder, vlasnik investicionog fonda i nekada najveći strani investitor u Rusiji, rekao je za Si-En-En (CNN) da smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin najbogatiji čovek na svetu. Zamoljen da proceni vrednost Putinove imovine, Brovder je rekao da veruje da se procena kreće oko 200 milijardi dolara. Prema Blumbergovoj listi milijardera, najbogatiji čovek na svetu je Bil Gejts, sa imovinom od 84,9 milijardi dolara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP