Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PORUKA RUSKOG PREDSEDNIKA

Putin: Povratak Krima – prekretnica!

Autor: Agencije | 31.12.2014 - 16:48:00h | Komentara: 0

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u novogodišnjem TV obraćanju građanima zemlje – da će "povratak kući" poluostrva Krim ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji Rusije.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

"Ona se u punoj meri ispoljila u bratskoj podršci stanovnika Krima i Sevastopolja, kada su oni čvrsto rešili da se vrate kući. Taj događaj će zauvek ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji otadžbine", ističe Putin.
Putinovo obraćanje su prvo mogli da vide stanovnici ruskog Dalekog istoka, više sati pre Moskve, gde se obično prikazuje nešto pre ponoći, navodi Rojters.
Kako prenose RIA Novosti, Putin je zahvalio građanima Rusije na jedinstvu i spremnosti da brane interese zemlje u odlazećoj, 2014. godini.
"Sada kada svodimo rezultate godine na izmaku želeo bih iskreno da vam zahvalim za jedinstvo i solidarnost, za duboka osećanja pravde, časti, pravednosti i odgovornosti za sudbinu zemlje, za čvrstu spremnost da branite interese Rusije, budete zajedno sa njom u dane trijumfa i u trenucima iskušenja, da težite ispunjenju naših najsmelijih i najobuhvatnijih planova", poručio je Putin u televizijskom obraćanju.
Šef ruske države kaže da u novoj godini "svako misli pre svega na dobrobit svoje porodice, želi zdravlja i sreće svojim bližnjima, a istovremeno od sreće i uspeha svakog čoveka stvara se prosperitet naše Rusije".
Putin je kao primer ispunjenja planova naveo Olimpijske igre u Sočiju, za koje su, dodaje, do pre nekoliko godina smatrali da je san.
"San se ne samo ispunio – mi ne samo da smo pripremili i realizovali najbolju zimsku Olimpijadu do sada, već smo na njoj i pobedili. Za tu pobedu zaslugu imaju svi građani naše zemlje i sami olimpijci, ali i oni koji su ih podržali", poručuje ruski lider.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP