Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POČELO JE MERENJE NUKLEARNOG ARSENALA

Putin: Rusija ima najjače nuklearno naoružanje na svetu!

Autor: RT | 06.06.2014 - 09:08:00h | Komentara: 0

Ključne tačke razgovora u Francuskoj: Ukrajinsko pitanje, pripajanje Krima Rusiji, odnosi Rusije i SAD, kao i Sirija i uloga Rusije u svetu

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin u četvrtak uveče otkrio francuskim novinarima da njegova zemlja poseduje najjače nuklearno naoružanje na svetu, javlja Vostok.

Iako je po samom dolasku bio u središtu pažnje zbog ukrajinske krize, Putin, je vrlo staloženo govorio o Krimu, a posebno je istako da novi predsednik Ukrajine Porošenkom ima "jedinstvenu šansu da ne uprlja ruke krvlju".
- Krim je postao deo Rusije zahvaljujući građanima koji tamo žive - rekao je Putin.- Niko nema pravo da tim ljudima uskrati da realizuju pravo predviđeno prvim članom Povelje UN, pravo naroda na samoopredeljenje.
Predsednik Rusije je, takođe, naglasio: „Krim je u skladu sa voljom građana, koji žive na toj teritoriji, postao deo Ruske Federacije, subjekat Rusije“.
Takođe, predsednik Putin je istakao da je Rusija svetski lider po kvalitetu nuklearnog oružja.
- Kada je reč o odbrambenoj sposobnosti Rusije, mislim da se u tom smislu naša zemlja nalazi među liderima u svetu, zato što je ona nuklearna sila, i po kvalitetu nuklearnog oružja, mi se realno nalazimo na prvom mestu u svetu - rekao je predsednik Putin.

Predsednik je povodom dešavanja u Ukrajini rekao sledeće:
- Smatram da gospodin Porošenko ima jedinstvenu šansu, njegove ruke za sada nisu uprljane krvlju, i on može da zaustavi tu kaznenu operaciju i započne direktni dijalog sa svojim građanima na istoku i jugu zemlje - bio je jasan šef Rusije.
O situaciji u Siriji Putin je istakao da ekstremisti koji se nalaze u Siriji vrlo lako mogu da postanu pretnja za sve, uključujući i Evropu.
- Najviše nas brine što Sirija može da postane, ako se budemo nemarno ponašali, nešto slično Avganistanu, žarište, apsolutno nekontrolisano žarište terorističke pretnje, usput govoreći i za evropske države. Zato što ekstremisti koji se danas tamo nalaze, pre ili kasnije će se prebaciti u druge zemlje, uključujući i Evropu - izrazio je bojazan predsednik.
Predsednik Rusije dao je intervju francuskim medijima u svojoj rezidenciji u Sočiju. Ključne tačke razgovora bile su ukrajinsko pitanje, pripajanje Krima Rusiji, odnosi Rusije i SAD, kao i Sirija i uloga Rusije u svetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP