Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREDSEDNIK RUSIJE NAREDIO HITNU VOJNU VEŽBU

Putin se sprema za rat?!

Autor: Ekipa Alo! | 27.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Kriza u Ukrajini preti da region gurne u krvavi rat! Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je hitnu proveru borbene gotovosti vojske u centralnom i zapadnom delu Rusije!

Dosta se držao po strani:  Vladimir Putin

Dosta se držao po strani: Vladimir Putin | Foto: AP

Agencija Interfaks je citirala ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je objavio: „U skladu sa naređenjem predsednika Ruske Federacije, snage Zapadnog vojnog okruga su u 14 sati (po lokalnom, a 11 po srednjoevropskom vremenu) stavljene u stanje gotovosti.”


Putin je naložio proveru sposobnosti vojnih jedinica sa zapada Rusije za delovanje u kriznim situacijama koje predstavljaju pretnju vojnoj bezbednosti zemlje i za delovanje protiv pretnji antiterorističkog, sanitarno-epidemiološkog i tehnogenog karaktera, naveo je Interfaks. Rusija se na zapadu graniči sa Ukrajinom, u kojoj je nakon tromesečne krize opozvan predsednik Viktor Janukovič, a vlast su preuzeli privremeni organi. Trenutno najveća napetost vlada na Krimu, gde većinu čine proruski orijentisani građani.

Rusija preduzima mere za zaštitu objekata i oružja svoje Crnomorske flote na obali Krima, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
„Pažljivo pratimo ono što se dešava na Krimu i oko Crnomorske flote. Preduzimamo mere koje garantuju bezbednost objekata, infrastrukture i arsenala Crnomorske flote“, rekao je Šojgu.

Na Krimu živi oko  250.000 Tatara

Na Krimu živi oko 250.000 Tatara


Na jučerašnjim protestima prozapadnih i proruskih pristalica ispred parlamenta Autonomne Republike Krim u Simferopolju došlo je do žestoke tuče. Prema nezvaničnim informacijama, jedan stariji čovek je poginuo u stampedu kada je grupa Tatara naletela na grupu Rusa. Na jednom mitingu učestvuju stanovnici Krima, koji od utorka zahtevaju od rukovodstva da ne prizna novu državnu ukrajinsku vlast, a na drugom predstavnici krimskih Tatara, koji podržavaju smenu vlasti u Ukrajini. Policija oko parlamenta pokušala je, ali neuspešno, da razdvoji dve strane.

Sevastopolj je vekovima  sedište ruske flote

Sevastopolj je vekovima sedište ruske flote


Protivnici vlasti u Kijevu nosili su zastave Krima i Rusije, uzvikujući „odbranićemo Krim“, „Rusija, Rusija“, dok su učesnici drugog mitinga uzvikivali „Krim nije Rusija“, „Ukrajina, Ukrajina“ i „Alahu ekber“.
Krim je bio autonomna republika u sastavu Rusije, a 19. februara 1954. Krimska oblast je, na inicijativu generalnog sekretara Komunističke partije Nikite Hruščova, predata Ukrajini. Približno 200.000 krimskih Tatara je na osnovu odluke Državnog komiteta za odbranu SSSR-a iz 1944, po ukazu Josifa Visarionoviča Staljina, deportovano pod optužbom za izdaju u zemlje srednje Azije, pretežno u Uzbekistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Kirgistan. Povratak Tatara na poluostrvo započet je 1989. i ima ih više od 250.000 od približno dva miliona stanovnika na Krimu.

CIA sklonila Janukoviča?!


Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) izvela je iz zemlje Viktora Janukoviča, svrgnutog predsednika Ukrajine! To tvrdi „Rosiskaja gazeta“, ruski dnevnik blizak zvaničnom Kremlju. Prema navodima tog lista, Janukovič je sa CIA postigao dogovor da ode iz politike u zamenu za novi život.
 

Poslednji komentari
  • Vasa Vreme: 27.02.2014 09:09h

    Batina! Batina je na redu Rusi moraju da udare na Nemačku isto kao pre 60 godina. Vatikan kuva da Rusi Bombarduju Nemačku. Tu nema druge. Za Vatikan samo je rat posao to se vidi iz svemira. Ne mogu Rusi da čekaju Kijev, Bukurešt, Aarajevo u Moskvi!

  • Toma Vreme: 27.02.2014 09:27h

    Ukrajinu u rat je gurnuo Zapad a ne Rusija.Kada se Klicko u NemaCKOJ SASTAO SA mERFKALIJEVOM,DOBIO INSTRUKCIJE,popovratku u Kijev doslo je do krvoprrolica.Ako katolicki Ukrajinci zele na Yapad srecan im put, ali i pravoslavci imaju u tom sdlucaju pravo da ostranu uz Rusiju.Na Zapadupostoje dupli stasndardipa se sada oni koji su dosli u krvi na vl;ast,bez izbora,nazivaju novom vladom a oni drugi koji su za mir nazivaju teroristima.

  • Lune Vreme: 27.02.2014 12:35h

    Normalni Srbi, su svesni da se rusi “Klintonov i Vuka Draskovica”..”novi Berlinski zid”..Rusija, takodje tezi neodoljivo “prema zapadu”..a, Ukrajina je “sazidala kucu na sred puta”..na putu prema Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP