Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREMIJER CIPRAS POKUŠAVA DA SPREČI BANKROT

Putin spasava Grčku!

Autor: E. A. | 01.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Braća pravoslavci! Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je, obraćajući se poslanicima u parlamentu, da će učiniti sve kako bi zaustavio „krvarenje svog naroda“, zahtevajući restrukturiranje grčkog duga.

Ima neka tajna veza među pravoslavnima: Vladimir Putin i Aleksis Cipras

Ima neka tajna veza među pravoslavnima: Vladimir Putin i Aleksis Cipras

“Nova grčka vlada pregovara, bori se i krvari kako bi okončala krvarenje većine grčkog naroda”, istakao je Cipras.


Premijer još nije kreditorima predao konačan popis reformi pomoću kojih bi EU dala Atini preostalih 7,2 milijarde dolara iz programa finansijske pomoći. Istovremeno Grčkoj polovinom aprila na naplatu stiže tri milijarde evra. Ukoliko premijer Cipras ne nađe ovaj novac, Grčka će bankrotirati. Zbog toga se Ciprasov odlazak u Moskvu 8. aprila može tumačiti kao jedan od poslednjih pokušaja da se spreči propast zemlje. Cipras bi od Vladimira Putina, koji je trn u oku Briselu zbog krize sa Ukrajinom, mogao da dobije preko neophodan keš. Istovremeno, Putin bi tako još jednom pokazao svoju moć i stavio do znanja Briselu da bez njega ne može da kroji budućnost Evrope.

Bečki „Prese“ je u jučerašnjem tekstu apostrofirao prijateljstvo između Atine i Moskve koje se zasniva na bratskom osećanju pravoslavnih naroda. Da je tako, svedoči i izjava Ciprasa da Grčka neće vratiti zapadne sankcije Rusiji, jer je to “put koji ne vodi nigde”. On podržava stav da postoji potreba za dijalogom i diplomatijom i da rešenje za većinu problema treba tražiti za pregovaračkim stolom, dodajući da je ekonomski rat “slepa ulica politike”.

Cipras je podsetio da je za vreme prvog učešća na EU samitu u Briselu 19. i 20. marta postavio pitanje „Kako zamišljate novu bezbednosnu arhitekturu u Evropi. Da li je vidite sa Rusijom na suprotnoj strani ili sa Rusijom u procesu dijaloga i međusobnog razumevanja?”. Cipras kaže da na to nije dobio nikakav odgovor od većine.

„Kako ja shvatam, odgovor je jasan - nova evropska bezbednosna arhitektura takođe uključuje Rusiju”, rekao je Cipras.

Cipras sve popularniji


Popularnost grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i ministra odbrane Panosa Kamenosa u najnovijoj anketi privatne grčke televizije „Skaj“, pokazala je značajan porast u odnosu na prethodno istraživanje u januaru. Sada 69,5 odsto ispitanika ima pozitivno i veoma pozitivno mišljenje o Ciprasu, što predstavlja povećanje od čak 42 odsto u poređenju sa prethodnom anketom u januaru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP