Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DAN POBEDE

Putin stigao na Krim

Autor: Tanjug | 09.05.2014 - 13:38:00h | Komentara: 0

Ruski predsednik Vladimir Putin upravo je sleteo u prestonicu Krima Sevastopolj, što je prva njegova poseta Krimu otkad je to poluostrvo sredinom marta pripojeno Rusiji, objavile su danas ruske agencije.

Nema šale sa  viševekovnim  prijateljem:  Vladimir  Putin

Prvi put na Krimu od aneksije: Vladimir Putin | Foto: AP

Očekuje se da će Putin prisustvovati velikoj vojnoj paradi u luci Sevastopolj, koja se održava povodom pobede Rusije nad nacistima u Drugom svetskom ratu, prenela je agencija AFP.
Predsednik Rusije jutros je na moskovskom Crvenom trgu prisustvovao tracionalnoj vojnoj paradi povodom obeležavanja 69. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.
"Ovo je dan trijumfa nepobedivih patriotskih snaga, kada svi mi naročitio snažno osećamo šta znači biti odan domovini i koliko je važno da ljudi budu u stanju da zastupaju svoje interese", poručio je Putin, dodavši da je Dan pobede i dalje glavni praznik u Rusiji.
"Od okončanja velikog patriotskog rata prošlo je 69 godina. Ali 9. maj je bio i biće naš glavni praznik. To je dan nacionalnog trijumfa i nacionalnog ponosa, dan žalosti i večnog pamćenja", izjavio je on.
U tradicionalnoj paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 11.000 vojnika i oficira oružanih snaga, policajaca, kadeta vojnih koledža i akademija, kao i kadeta vojne i mornaričke škole.
Predsednik Putin, koji je glavnokomandujući ruskih oružanih snaga, po tradiciji prisustvuje paradi koju je ove godine pratilo više od 600 novinara.
Vojna parada se tradicionalno održava u još osam gradova koji nose titulu herojskih gradova -Sevastopolj, Kerč, Sankt Peterburg, Smolensk, Murmansk, Tula, Novorosijsk i Volgograd, kao i u 16 gradova u kojima je se nalaze vojno osoblje, flote i mala kaspijska flota.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP