Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREDSEDNIK NAREDIO IZGRADNJU MOSTA RUSIJA-KRIM

Putin traži porez od tajkuna!

Autor: | 21.03.2014 - 07:15:00h | Komentara: 0

Vladimir Putin, predsednik Rusije, pozvao je ruske milijardere da plate porez kod kuće, usled bojazni da bi nova runda zapadnih sankcija prema Rusiji mogla da pogodi poslovne ljude! Na sastanku u Moskvi sa najbogatijim ljudima u Rusiji, Putin je rekao da preduzeća „treba da se registruju na ruskoj teritoriji i da plate poreze u matičnoj zemlji”.

Bez krize u Kremlju: Vladimir Putin

Bez krize u Kremlju: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Ovaj poziv usledio je na dan kada EU u Briselu odlučuje o pooštravanju sankcija Rusiji zbog anekcije Krima! SAD i EU su već uvele sankcije jednom broju ruskih zvaničnika. Poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Putinova popularnost uprkos krizi zbog Krima porasla i njega trenutno podržava čak 75,7 odsto Rusa.


Krim drže proruske snage!

Krim drže proruske snage! | Foto: Profimedia

Putin je dao nalog vladi da počne sa pripremama za gradnju mosta kojim će Krim, najnovija ruska republika, biti povezan sa ostatkom Rusije. Gradnja mosta dugačkog oko 4,5 kilometara preko tesnaca Kerč koštaće oko tri milijarde dolara. Ruska administracija je juče počela da žiteljima Krima uručuje pasoše.

Ukrajinci se povlače!

Vlasti u Kijevu su najavile da će povući svoje vojne jedinice sa Krima, kao i civilno stanovništvo koje ne želi da ostane na poluostrvu koje je posle referenduma odlučilo da uđe u sastav Rusije. Komandant ukrajinske mornarice Sergej Gajduk, koga su u sredu oteli pripadnici krimskih vlasti, juče je oslobođen. Na internetu se pojavio i snimak na kojem se vidi kako pripadnici ultradesničarske stranke Sloboda tuku Aleksandra Pantelejmonova, urednika ukrajinske državne televizije. On je pretučen u u svojoj kancelariji i nateran da potpiše ostavku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP