Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INTERVJU PREDSEDNIKA RUSIJE PRED SAMIT G 20

Putin upozorio Obamu da ne napada Siriju!

Autor: Ekipa Alo! | 05.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vladimir Putin, predsednik Rusije, uputio je do sada najoštrije upozorenje Americi i njenim saveznicima da ne otpočinju jednostrane napade na Siriju!

Odlučan u  suprotstavljanju  američkim  ratnim  planovima:  Vladimir  Putin

Odlučan u suprotstavljanju američkim ratnim planovima: Vladimir Putin | Foto: AFP

U slučaju da Amerika i saveznici krenu u napad na Siriju bez odluke Saveta bezbednosti UN-a, to će biti agresija, upozorio je Putin, ne odbacujući mogućnost da Rusija podrži napad ukoliko se dokaže da su snage Bašara al Asada koristile hemijsko oružje.


I Čajkovski je bio gej!

„Kažu da je Petar Ilič Čajkovski bio homeseksualac. Istini za volju, ne volimo ga zbog toga, ali bio je veliki muzičar i svi volimo njegovu muziku, pa šta?”, odgovorio je Putin na pitanje o tome šta misli o gejevima.

„U skladu sa međunarodnim zakonom, samo Savet bezbednosti UN-a može da odobri upotrebu sile protiv suverene zemlje. Bilo koji povod ili metod koji bi bio upotrebljen da opravda upotrebu sile protiv nezavisne suverene države je nedopustiv i može se samo tumačiti kao agresija“, rekao je Putin.

On se osvrnuo i na stravične slike iz Sirije: „To su strašne slike. Pitanje je samo ko je to uradio i šta je uradio i ko je za to odgovoran. Ove slike ne odgovaraju na ta pitanja. Postoji mišljenje da su to uradili baš ti pobunjenici, koji su povezani sa Al Kaidom i koji se odlikuju izuzetnom brutalnošću“, rekao je ruski predsednik.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: FoNet - AP


Putin je iskreno odgovorio i na pitanje o svojim odnosima sa Barakom Obamom: „Predsednika Obamu nije izabrao američki narod da bi bio ljubazan prema Rusiji. I vašeg poniznog slugu nije izabrao ruski narod da bude ljubazan prema nekom. Mi radimo, raspravljamo o nekim pitanjima. I mi smo ljudi. Ponekad se jedan od nas razljuti”, tvrdi on.

Predsednik Rusije je istakao da je za sada stopirana ruska isporuka sistema S300 Siriji, ali da će se to pitanje razmotriti ako budu prekršeni međunarodni propisi.

Nacrtao mačku, zabrinuo psihologe


Vladimir Putin je u ponedeljak posetio đake povodom početka nove školske godine. Putin je đacima poželeo srećan polazak u školu i usput isprobao tablu osetljivu na dodir. Predsednik je nacrtao mačka otpozadi. Psiholog Boris Suvorov proučio je crtež i opisao Putina kao „usamljenog čoveka koji živi u svojoj glavi”. Za mačji rep Suvorov je rekao da je „karakterističan za čoveka koji nije siguran u svoju muškost”.


Mekejnu važniji poker od Sirije!


Američki senator Džon Mekejn, zagovornik vojne intervencije u Siriji, uhvaćen je kako igra poker na svom mobilnom telefonu za vreme rasprave u Kongresu o vojnoj intervenciji u Siriji. „Uhvaćen tokom igre igrice na ‚ajfonu‘ usled tročasovne sednice Senata! Najgore od svega. izgubio sam“, napisao je Mekejn na Tviteru.


Napad će trajati 60 dana


Odbor Senata SAD za spoljnu politiku doneo je rezoluciju o Siriji, u kojoj se navodi da bi vojna akcija trebalo da traje 60 dana. Siriju bi Amerika trebalo da napadne iz vazduha i sa mora, a američki vojnici neće ratovati na tlu Sirije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP