Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GARDIAN O RUSKOM PREDSEDNIKU

Putin vam je isti kao Milošević

Autor: Tanjug | 02.02.2015 - 11:01:00h | Komentara: 6

U tekstu posvećenom krizi u Ukrajini, britanski list "Gardijan" uporedio je ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Srbije i Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

"Vladimir Putin je Slobodan Milošević bivšeg Sovjetskog Saveza - podjednako loš, ali veći. Iza dimne zavese laži, on želi da napravi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine", ocenjuje britanski list.

"Gardijan" dalje navodi da je "kao i Milošević, i Putin spreman da upotrebi  svaki instrument koji mu je na raspolaganju, bez ikakvih ograničenja".

"U njegovom ratu protiv Zapada, on je rasporedio teško vojno naoružanje, koristi se ucenama u snabdevanju energentima, sajber napadima, sofisticiranom propagandom koju sprovode dobro finansirani mediji, tajnim operacijama i agentima uticaja u prestonicama EU", navodi list.

U tekstu se ocenjuje da je Evropa prezauzeta dešavanjima u Grčkoj i evrozonom zbog čega dozvoljava da se u njenom dvorištu dešava "druga Bosna".
"Probudi se, Evropo. Ako smo nešto naučili iz vlastite istorije, to je da Putin mora biti zaustavljen. Ali, kako", postavlja se pitanje i dodaje da "nekada samo oružje može da zaustavi oružje".
U tom smislu se dalje nastavlja da će "vreme za diplomatiju ponovo doći, ali da to nije sada". "Ukrajini je hitno potrebna vojna podrška i odgovor na rusku propagandu", ocenjuje list iz Londona, koji podseća na hiljade žrtava sukoba u Ukrajini i onih koji su morali da pobegnu iz svojih kuća.
"Gardijan" navodi da ruski predsednik "hrani paranoju" i podseća na njegovu izjavu pred studentima u Sankt Peterburgu da "ukrajinska vojska nije ukrajinska, već da je reč o legiji NATO saveza".
Poslednji komentari
  • Garnije Vreme: 02.02.2015 11:39h

    Gardijan je propustio da komparira da je Obama gori od Hitlera. Nepotpune informacije štete ugledu novinara, trebalo bi da znaju ti iz Londona

  • info Vreme: 02.02.2015 11:54h

    bas super da tako misle pa neka krenu na putina ...razlika je samo sto putin nije americki covek a ovaj je to bio....boze, samo kad se setim tog prioda koliko covek moze da bude los pa da tako nesto uradi svom narodu ...taj milosevic

  • serb Vreme: 02.02.2015 12:18h

    sta je u tome lose sto ga porede sa milosevicem!!!???

  • bax Vreme: 02.02.2015 12:34h

    zašto ne krenete na rusju, svi bi ste nestali za mesec dana, stoko neslana

  • Bata Vreme: 02.02.2015 12:54h

    Ma da nije debljina u pitanju....a,a?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP