Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PONOVO SE UVODI ORDEN

Putin vraća nagradu Heroja rada!

Autor: Beta | 29.03.2013 - 22:36:00h | Komentara: 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se ponovo uvodi orden "Heroja rada" iz vremena Sovjetskog Saveza.

Prošao bez problema:  Vladimir Putin

Vladimir Putin

U dekretu Putin je naveo da ponovo uvodi orden "Heroja rada" u Rusiji sa ciljem da "podigne društveni značaj i ugled nesebičnog i poštenog rada".

Novo odličje "Heroja rada" od sada će biti najviši državni orden i kao takav nosiće se na levoj strani i iznad svih drugih ruskih i sovjetskih ordena.
Medalja će biti napravljena od zlata težine 15,25 grama. Dodeljivaće se ruskim građanima koji "naprave značajan doprinos drušstvenom i ekonomskom razvoju zemlje" navodi se u dekretu. Kada je najavio da planira ponovo da uvede ovo odlikovanje Putin je rekao da se "pokazalo kao korisno" u prošlosti.
Kako navodi agencija AP Putin poslednjih meseci pokušava da pokaže da se suočava sa problemom sistemske korupcije u Rusiji, koja je oslabila veru naroda u vladu i sprečava ekonomski rast. Za korupciju opozicija direktno krivi Putina. Ovo odlikovanje uvedeno je 1928, a 1938. ime mu je promenjeno u "Heroj socijalističkog rada". Ukinuto je 1991. kada je pao Sovjetski Savez.
Početkom meseca, Putin je pozvao na ponovno uvođenje sovjetskog programa za fizičku evaluaciju, koji je bio uveden u vreme ubrzane industrijalizacije 1931.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP