Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NOVI ZAKON ĆE SE PRIMENJIVATI OD 1. JULA

Putin zabranio psovanje u Rusiji!

Autor: Ekipa Alo! | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Vrag je odneo šalu! Dok je pažnja svetske javnosti uprta ka Ukrajini, koja se već tri meseca nalazi na ivici građanskog rata, Vladimir Putin, predsednik Rusije, potpisao je novi set zakona, među kojima je i onaj o zabrani psovanja na javnim mestima!

I on je shvatio da je  lepše sa kulturom:  Vladimir Putin

I on je shvatio da je lepše sa kulturom: Vladimir Putin | Foto: FoNet / EPA

Prema novom zakonu, koji bi trebalo da stupi na snagu 1. jula, biće zabranjeno psovanje u umetnosti, ali i na kulturnim i zabavnim manifestacijama. Svaki novi film sa psovkama i prostaklucima neće dobiti sertifikat za distribuciju, pa neće biti prikazan u bioskopima.

Donjeck i Slavjansk u obruču


Jake snage ukrajinske armije opkolile su Slavjansk i Donjeck, gradove u kojima većinu čine proruski aktivisti, i ne dozvoljavaju da ih napuste civili! Juče po podne, u slavjansku su odjeknule tri snažne eksplozije, a iznad grada se vio gust crni dim. Proruske snage tvrde da ukrajinska armija puca na civile koji žele da izađu iz grada.
 

Knjige, diskovi sa filmovima i muzikom koji sadrže psovke moći će da se prodaju samo u posebnom pakovanju sa natpisom: „Sadrži vulgarne reči!“ Kazne za psovanje na javnom mestu biće od 70 do 1.400 dolara. U slučajevima kada ne bude moglo jasno da se utvrdi da li je bilo psovanja, biće formirana nezavisna komisija, koja će se izjasniti o tome. Zakon se neće primenjivati retroaktivno na umetnička dela, filmove i muziku koji su dosad objavljeni.

Zakonom nije precizirano koji se sve izrazi smatraju psovkama, pa će grupa stručnjaka odrediti koji će izrazi biti zabranjeni. Za sada nije poznato da li će se zakon odnositi i na ruske korisnike društvenih mreža Tviter i Fejsbuk.

Ubuduće će  biti manje  protesta u  Moskvi!

Ubuduće će biti manje protesta u Moskvi! | Foto: AP

Zvanični Kremlj želi da zaštititi kulturu jezika. Putin je potpisao i zakone koji predviđaju oštrije kazne za one koji učestvuju u neredima, a uvedena je i doživotna zatvorska kazna za različita „teroristička“ krivična dela. U Moskvi su ove nedelje pojačane mere bezbednosti jer se u petak na Crvenom trgu očekuje vojna parada na kojoj će biti i Putin, a kojom se obeležava pobeda Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Najavljeno je da će Putin posle parade na Crvenom trgu otputovati na Krim, koji je Rusija anektirala.

Julija Timošenko

Julija Timošenko | Foto: AP

Julija preti novom revolucijom!


Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, izjavila je da je jedina od svih političara u Ukrajini sposobna za sprovođenje političkih reformi.
„Ako Ukrajina izabere drugog predsednika, a ja zapravo imam samo jednog rivala, mislim da ćemo morati da pokrenemo treću rundu revolucije“, rekla je ona.

Poslednji komentari
  • Oganj Vreme: 08.05.2014 09:57h

    Mali Staljin (da nije možda ovo psovka?)se vraća na velika vrata. Zamislite scenu gde se tuku dvojica a jedan kaže nemojda te prebijem a drugi ja bi te sada opsovao ali ne smem zbog Putinovog zakona. Eekada će u Rusiji d na čelo dodje neki čovek koji razmišlja mnogo šire i da se odrekne samoljublja i....

  • Goran Vreme: 09.05.2014 01:33h

    Oganj ne vidim problem u ovom zakonu, lepo kaže da se odnosi na kulturu i film, ono što sadrži psovku treba da bude posebno naznačeno i obeleženo, pa tako i u javnom životu bi trebalo, apsolutno ga podržavam. A Putin je baš čovek koji razmišlja široko, od vremena Romanovih u Rusiji do sad nije toga bilo. A šta je to tebi "mnogo šire"? Idi pogledaj zakone u USA, u pojedinim državama te USA su mnogo bizarniji nego ovaj Putinov.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP