Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA OVAKVU TALAČKU KRIZU JOŠ NISTE ČULI

Putnik otetog aviona: Mislio sam da je greška, a onda je pilot progovorio

Autor: Daily Mail / N. G. | 19.02.2014 - 09:57:00h | Komentara: 1

Hailmedin Abera (31) preuzeo je kontrolu nad avionom koji je leteo u Ženevu i prestravio putnike koji su bili ubeđeni da će uskoro umreti!

Abera, koji je radio za avio kompaniju pet godina kao kopilot zaključao je pilota van kokpita kada je ovaj otišao u toalet i preuzeo kontrolu nad letelicom koja je trebalo da leti za Rim, ali je preusmerio ka Ženevi u kojoj je pokušao da dobije azil

Avion

Drama na deset hiljada metara: Bio sam siguran da padamo! | Foto: foter.com

Jedan korisnik sajta Reddit tvrdi da je bio u avionu. Potpisan kao OK3n ispričao je svoje viđenje situacije."

"Iznenada su ispale maske sa kiseonikom, svi smo se gledali misleći da je neka greška, a onda se začuo besan glas preko razglasa 'SEDITE, STAVITE MASKE, GASIM KISEONIK', rekao je glas tri puta. Tada sam shvatio da je situacija ozbiljna i da je neko oteo avion", rekao je putnik koji je proveo šest sati u strahu od najgoreg. Posada aviona je zadržala prisebnost i delila putnicima osveženja, umirujući ih.

"Stjuardese su nas tešile, ali videlo se da su neke od njih plakale. Rekle su nam da se pilot zaključao i da niko ne zna šta nas čeka. Odjednom, avion je počeo silovito da se naginje sa jedne na drugu stranu.U tom trenutku bio sam siguran da ćemo se srušiti", priseća se putnik.

"Svetla su letela oko mene sve brže i brže, avion je ponirao. Mislio sam, to je to, a onda - aerodrom. Slećemo, slećemo!", priseća se putnik koji je bio siguran da mu se desilo čudo.

"Svi oko mene su aplaudirali, a ja sam počeo da plačem", kaže korisnik Redita čija se priča odmah proširila internetom. No, koji je bio razlog otmice?

Jedan Aberin ujak rekao je da je otmičar bio potresen zbog smrti drugog ujaka. Inače, to nije kraj ove bizarne priče. Kada su švajcarske vlasti obaveštene o otmici aviona, njihovi mlaznjaci je trebalo da obezbede oteti avion, međutim, postojao je mali problem - to im je bilo posle radnog vremena! Zbog toga su lovci poleteli iz Francuske! 

Oteti avion krenuo je iz Adis Abebe, a završio u Ženevi, imao je goriva za još samo dvadeset minuta u vazduhu.

Sud u Ženevi rekao je da će kopilot odgovarati za otmicu aviona i uzimanje talaca, za šta je kazna oko dvadeset godina.

Poslednji komentari
  • boby Vreme: 20.02.2014 01:06h

    Koja ideja,verovatno ce da ga uhapse,ali sigurno postoji neki razlog.verovatno bedna plata i lopovluk.Covek je procenio da je bolje i da je u CH-zatvoru nego u njegovu bednu korumpiranu zemlju.Avion je leteo za Rim,pa ga on usmerio za Zenevu.Kod nas je bio poznat slucaj za vreme rata bega za Austriju sa MIG 21 sa aerodroma Zeljava-Bihac.E kakav je to aerodrom bio,steta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP