Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZONA SUMRAKA

Putnik sa leta MH370 tajno poslao SMS?

Autor: News.com.au/Dnevno.rs | 11.04.2014 - 16:24:00h | Komentara: 2

Inženjer IBM Filip Vud 18. marta tajno poslao SMS sa slikom i koordinatama u blizini američke vojne baze Dijego Garsija na sićušnom izolovanom ostrvu usred Indijskog okeana.

Nestali malezijski boing 777 na letu MH370 možda ne treba tražiti u dubinama Indijskog okeana već na majušnom ostrvu Dijego Garsija na koje je mogao da sleti, a na kojem se nalazi jedna od najvećih američkih pomorskih baza.

vojna baza

Lokacija sa koje je Filip Vud navodno poslao SMS

Izolovano ostrvce nalazi se usred ničega, tačnije usred beskrajnog plavetnila Indijskog okeana. Koliko god suludo zvučala, ovo je jedna od najnovijih u nizu teorija zavere koje se pletu od trenutka kada je malezijski boing 777 prosto iščezao sa radara.
Neki od pobornika ove teorije istinski veruju da je nestali avion na letu MH370 mogao biti otet i primoran da sleti baš na Dijego Garsiju, na kojem američke snage navodno imaju i tajni zatvor.
Na ostrvu ne živi niko i nema civila jer ih je američka mornarica iselila na Sejšele i Mauricijus kada je 1971. odlučila da za svoje potrebe uzme to ostrvo. Sićušno ostrvce Dijego Garsija nalazi se na 4.700 kilometara severozapadno od Australije i na njemu radi 1.700 vojnih lica i 1.500 civila.

PANO

Ostrvce ima pistu na koju avion veliki kao boing 777 može komotno da sleti.
Teorija je postala aktuelna kada je u istrazi iskrslo da je kapetan nestalog boinga Zahari Šah u svom simulatoru za letenje memorisao pistu na Dijego Garsiji.
Štaviše, američki novinar Džim Stoun zastupa istu teoriju koju zasniva na „dokazima" da je američki putnik sa nestalog leta Filip Vud uspeo da pošalje SMS poruku u kojoj se navode i GPS koordinate udaljene samo nekoliko kilometara od ostrva Dijego Garsija.
U navodnoj SMS poruci putnika nestalog aviona piše i da ih „neki nepoznati vojnici drže kao taoce", prenose australijski mediji. Filip Vud je inače inženjer u kompjuterskom gigantu IBM. On je navodno uspeo da sakrije svoj ajfon 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se ne vidi puno, ali kako Stoun objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mestu. Pomoću fotografije može se odrediti kada je i gde nastala - 18. marta i to na koordinatama koje je nemoguće „izguglati" ili naći na Vikipediji.
Nestali putnik je navodno napisao i da misli da je otet i drogiran, zatim da je uspeo da sakrije mobilni, da je izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji i da mu stalno prete smrću.

Avion  „Malezija  erlajnza” sa 239 putnika je nestao još 8. marta

Avion „Malezija erlajnza” sa 239 putnika je nestao još 8. marta | Foto: Profimedia

Sarajka tvrdi da je avion otet, netaknut i da može da poleti

Ma koliko delovala neverovatno, u prilog ovoj teoriji ide i tvrdnja jedne Sarajke koja kaže da zna gde je nestali avion, a koja je takođe spominjala ostrvo u blizini Maldiva.
„Nestali malezijski boing nalazi se na jednom ostrvu u blizini Maldiva, koje nije naseljeno, ali je geostrateški izuzetno važno. Potpuno je u ispravnom stanju i u svakom trenutku može da poleti", tvrdi Sarajka koja ne želi da otkrije svoje ime, a koja se već godinama bavi proučavanjem neobičnih pojava i fenomena širom sveta.

avion malezija

Porodice putnika se i dalje nadaju | Foto: Profimedia

Veliki broj ljudi veruje u ovu teoriju jer dosad nije pronađen ni jedan jedini materijalni dokaz da se malezijski boing srušio.
Poslednji komentari
  • Itan Vreme: 12.04.2014 18:43h

    Ova informacija je potpuno tacna.Ukljucite google maps,ukucajte dijego garcija.To je britansko ostrvo I na njemu mozete videti avion koji nije bele boje vec nalik sive.Idalje ne razumem zasto svetski lideri ne reaguju ili neki to znaju?

  • Luter Vreme: 13.04.2014 00:35h

    Ovo je britansko ostrvo,a u tekstu se spominje americka vojna baza.Nek mi neko pojasni?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP