Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVE INTENZIVNIJI SUKOBI NA ISTOKU UKRAJINE

Rat počinje u Slavjansku!

Autor: Ekipa Alo! | 06.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Put bez povratka! Najmanje 20 osoba je poginulo u žestokim sukobima ukrajinske armije i proruskih aktivista u Slavjansku, gradu na istoku zemlje.

Armija opkoljava grad čiji se žitelji pripremaju za sukob!

Armija opkoljava grad čiji se žitelji pripremaju za sukob! | Foto: Profimedia

Grad se već nekoliko dana nalazi pod opsadom ukrajisnke armije, koja je potvrdila da su četiri vojnika poginula, dok je 30 ranjeno. Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, koji se nalazi na licu mesta, potvrdio je da je u sukobima bilo žrtava i među civilima.

“Oni ratuju protiv nas, napadaju našu teritoriju. Moja misija je da eliminišemo teroriste”, rekao je Avakov.

Janukovič ostao bez 140 miliona!


Švajcarsko tužilaštvo je naredilo zamrzavanje računa u bankama sa 170 miliona franaka (140 miliona evra) bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i njegovih bliskih saradnika! Vlada u Švajcarskoj odlučila je krajem februara da zamrzne imovinu 20 Ukrajinaca, među kojima su Janukovič i njegov sin Aleksander.

Proruske snage juče su oslobodila ukrajinskog pilota helikoptera koji je zarobljen kada je njegova letelica oborena. Podsećamo, proruske snage su 2. maja u sukobima oborile ukupno tri ukrajinska helikoptera. Slavjansk, uz Luganjsk i Donjeck, važi za najjače uporište proruskih snaga, koje već nekoliko nedelja drže grad pod svojom kontrolom.
Prema nepotvrđenim informacijama, proruske trupe su pokušale da probiju obruč kada je došlo do sukoba. Koliko je situacija na korak od potpune katastrofe, svedoči i odluka vlasti u Kijevu da u Odesu pošalju odred specijalnih snaga sastavljen od dobrovoljaca neofašističkog “Desnog sektora”.

Grad pod blokadom drži ukrajinska armija. U poslednjim okršajima poginulo 20 osoba

Grad pod blokadom drži ukrajinska armija. U poslednjim okršajima poginulo 20 osoba | Foto: Profimedia

U petak su pripadnici ove ekstremističke organizacije zapalili zgradu u kojoj su se nalazili proruski aktivisti, kada je izgorelo 46, a povređeno oko 200 osoba. Gradonačelnik Donjecka Aleksandar Lukjančenko dobrovoljno je proruskim snagama predao ovlašćenja i ključeve od zgrade izvršnog komiteta.

“Vlast prelazi u narodne ruke i zato su i predati ključevi od zgrade izvršnog komiteta. Došli su mirni ljudi i ponudili predaju ovlašćenja. Sve se odigralo sasvim mirno”, rekao je gradonačelnik.

Privremeni ukrajinski predsednik, Aleksandar Turčinov, priznao je da mnogi Ukrajinci koji žive u istočnim regionima zemlje žele federalizaciju države. “Budimo iskreni, narod koji živi u tim regionima podržave one koji su za federalizaciju, što znatno komplikuje nasilnu operaciju”, rekao je on, ponovo nazivajući separatistima snage samoodbrane u tim regionima.

Fašisti ubili i trudnicu!

Fašisti ubili i trudnicu!

Fašisti ubili i trudnicu!


Internetom kruži jeziva fotografija mrtve trudnice, navodno ubijene u svojoj kancelariji tokom nereda u Odesi. Uz to, građani su priložili i sliku čoveka za koga veruju da je ubio. Masakr u Odesi se dogodio kada su neofašisti iz “Desnog sektora” zapalili zgradu Doma sindikata, u kojoj su bili proruski aktivisti. Na snimcima koji kruže internetom vide se proruski aktivisti kako pokušavaju da se skokom sa drugog sprata spasu iz zapaljene zgrade. Na zemlji ih dočekuju neofašisti i ubijaju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP