Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTRAGA I DALJE TRAJE

Registrovani novi signali koji bi mogli dovesti do aviona

Autor: Beta | 09.04.2014 - 08:11:00h | Komentara: 0

Jedan od brodova koji tragaju za nestalim malezijskim putničkim avionom registrovao je dva nova signala iz morskih dubina, što podstiče nade da bi olupina aviona uskoro mogla biti pronadjena, rekao je danas australijski zvaničnik Angus Hjuston.

MH370

Lokacija na kojima su zabeleženi signali crne kutije

Hjuston, šef zajedničke agencije koja koordinira potragom za avionom nestalim u južnom Indijskom okeanu, naveo je da je brod australijske mornarice u utorak primio dva signala, a da je analiza dva signala registrovana u istoj oblasti prošle nedelje pokazala da su ti signali u skladu sa signalima avionskih crnih kutija.
"Sada sam optimista po pitanju toga da ćemo u bližoj budućnosti naći avion, ili ono što je ostalo od aviona, ali još ga nismo pronašli jer je ovo veoma izazovan posao", rekao je Hjuston na konferenciji za novinare u Pertu.
On je dodao da je isti brod prvo otkrio podvodne signale u subotu, a potom ih izgubio, ali da ih je ponovo registrovao u utorak.
Taj brod opremljen je lokatorom američke mornarice koji može da otkrije signale dve vrste avionskih crnih kutija - onih koje snimaju podatke o letenju i onih koje snimaju zvuk u pilotskoj kabini.
Analize signala otkrivenih u subotu, po rečima Hjustona, pokazale su da se radi o stabilnim, različitim i jasnim zvucima koji su dosledno bili emitovani, što ukazuje na to da su dolazili iz avionske crne kutije.
Uprkos dokazima koji obećavaju, Hjuston je upozorio da on još uvek ne može da tvrdi da su timovi koji tragaju za avionom otkrili mesto pada aviona u kom je bilo 239 putnika i članova posade.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP