Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RASVETLJENA MISTERIJA!

Romkinja iz Bugarske je majka male Marije, pokazala DNK analiza! (FOTO)

Autor: Tanjug | 25.10.2013 - 16:18:00h | Komentara: 2

Bugarska Romkinja Saša Ruseva majka je plavokose devojčice Marije, pronađene prošle nedelje u romskom naselju u Grčkoj, pokazala je DNK analiza, saopštile su vlasti.

„Roditeljima”  preti 20  godina  robije

Ljudi koji su "čuvali" malu Mariju tvrde da su je kupili za 4.000 evra  | Foto: Reuters

Ruseva je, u međuvremenu, priznala policiji da je pre nekoliko godina napustila tek rođenu ćerkicu, ali je negirala da je za nju uzela novac.


"Nisam sigurna da je Marija moja devojčica, ali mogla bi da bude. Nisam je prodala! Da je to bio slučaj, da li bismo sada živeli ovako", kazala je Ruseva.
Ruseva (35) i njen muž Atanas (38) žive na ulazu u mestašce Nikolajevo u centralnoj Bugarskoj, u straćari punoj smeća, bez vode, u jednoj prostoriji s petoro od svoje desetoro dece, navodi Frans pres.

Istovremeno, policija u Atini uhapsila je jedan romski par, pod sumnjom da je za 4.000 evra kupio Mariju kada je bila stara samo nekoliko nedelja, ali Ruseva tvrdi da nikada nije uzela nikakav novac za dete.

Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters

Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters

Rođak Ruseve ispričao je da su ona i njen muž "na crno radili u Grčkoj, na plantažama bibera i maslina. Kada je njihova ćerka rođena, nisu imali potrebna dokumenta da bi je poveli u Bugarsku. To mnogo košta. Zato su je ostavili u drugoj porodici".

Ovaj par danas je nezaposlen i živi od socijalne pomoći i povremenih poslova.

Ruseva je ispričala i da je u vreme kada je rodila devojčicu, njena najstarija ćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu decu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega je Ruseva morala da se vrati iz Grčke.

Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters

Porodica živi u veoma lošim uslovima / Foto: Reuters

 
Ruseva ističe da je sedmomesečnu bebu morala da je ostavi prijateljici u Grčkoj, jer su joj grčke vlasti tražile "stotine evra" za krštenicu za dete, a ona taj novac nije imala.

Ona se ne seća tačno kog datuma je rodila Mariju, kao ni imena osobe kod koje je dete ostavila, ali tvrdi da je ranije zvala nekoliko puta i uverila se da je njena ćerka dobro.

Britanski list "Dejli mejl", međutim, saznaje da je žena istog imena dva puta hapšena u Grčkoj zbog pokušaja prodaje dece i da je oba puta prekršila uslovnu kaznu i pobegla.

Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: AP

Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: AP

 
Devojčica Marija, izrazito plave kose i svetle puti, izazvala je veliku pažnju javnosti kada je prošle nedelje pronađena u romskom kampu u Grčkoj.

Policija u Bugarskoj juče je uhapsila i saslušala par Rusev, Sašu i Atanasa, koji, medju desetoro dece, imaju petoro koja veoma liče na malu Mariju - imaju svetlu put i plavu ili ridju kosu.

"Dejli mejl" navodi i da Atanas Rusev (37) ima albino gen u svojoj porodici koji bi mogao da bude "krivac" za takav izgled dece.
  • Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: AP | Foto:
  • Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: AP | Foto:
  • Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters | Foto:
  • Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters | Foto:
  • Saša Ruseva trenutno živi sa petoro od svojie dece / Foto: Reuters | Foto:
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 26.10.2013 00:32h

    gamad!

  • ana Vreme: 26.10.2013 02:47h

    Jako je tuzno sto su Romi sirom svijeta obiljezeni kao los narod,i suvise je diskriminacije prema ovom jadnom napacenom narodu.Omogucimo im obrazovanje I posao.Romi su nomadski narod,nisu agresivni,uglavnom vole pjevati,skupljati staro zeljezo.A ovaj jadni par zivi ionako u bijedi I sta ocekujemo kakav ce biti zivot njihove djece.Plavi andjeo je dokaz koliko I Romska djeca mogu biti slatka,A da li su prodali plavog andjela ko zna?Rome uvjek hapse bili krivi ili ne.Konacno stop diskriminaciji I dajmo pravo ljudskim manjinama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP