Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SAMO U ITALIJI - SLUČAJ ZA GINISA

Rudar bio 35 godina na bolovanju!

Autor: Ekipa Alo! | 23.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Neverovatno! Javnost u Italiji je ostala šokirana nakon što je otkriven slučaj jednog rudara koji je čak 35 godina proveo na bolovanju, a koji je nakon odsustva sa posla otišao u punu penziju!

Kod lekara  glumio da ima  amneziju, čak  i hemoroide:  Karlo Kani

Kod lekara glumio da ima amneziju, čak i hemoroide: Karlo Kani

Karlo Kani (60) počeo je da radi u jednom rudniku na Sardiniji krajem 1979. godine, a ubrzo je, prema sopstvenom priznanju, shvatio da rudarski posao nije za njega, zbog čega je otišao na bolovanje žaleći se u početku da je klaustrofobičan. Uz nesebičnu pomoć lekara, on je proveo 35 godina na bolovanju pre nego što se penzionisao. Ovo je poslednji u nizu slučajeva koji pokazuju kako radnici zaposleni u državnim firmama u Italiji koriste rupe u zakonu kako bi odsustvovali sa posla.


„Izmišljao sam razne bolesti kako bih produžio bolovanje. U početku sam se žalio da patim od klaustrofobije, a posle sam glumio amneziju, infekciju očiju od prašine, hemoroide, a jednom sam rekao i da sam pijan“, kaže Kani.
Dok su njegove kolege jele hleb sa sedam kora, kako se često opisuje naporan rudarski posao, Kani je sedeo kod kuće u fotelji i slušao džez. Istina, plata mu je bila umanjena za 30 odsto, a godine su prolazile...

Ne kaže se džabe  da rudari jedu hleb sa sedam kora

Ne kaže se džabe da rudari jedu hleb sa sedam kora | Foto: Profimedia


„Otišao sam u penziju, a da nisam teško radio. Nisam voleo da radim pod zemljom. Od početka sam mrzeo rudarski posao. Jednom sam čak i namerno povredio prst pre nego što sam otišao kod lekara“, rekao je Kani, za dnevnik „Stampa“.

Italijanski premijer Mateo Renci suočen je sa sve žešćim pritiscima za reformu penzionog sistema. Nezaposlenost među mladima u Italiji je čak 50 odsto. U avgustu ove godine, Italiju je šokirao slučaj lekara sa Sicilije koji je u proteklih devet godina samo 15 dana zvanično bio na poslu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP