Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

"REZERVNA VARIJANTA"

Rusi ipak ulažu 2,5 milijardi evra u Srbiju?

Autor: Naše novine | 10.12.2014 - 10:49:00h | Komentara: 2

Da postoji "rezervna varijanta" potvrdio je i ruski ambasador koji je juče izjavio da će Moskva nadoknaditi neke gubitke Srbiji i da saradnja dve države ne podrazumeva samo projekte vezane za gas.

Nije on  kriv što ga  obožavaju:  Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Odustajanje od Južnog toka nije u interesu Brisela i Berlina, ali ni Moskve iako obe strane čvrsto stoje na istim pozicijama, tvrde izvori “Naših novina” iz diplomatskih krugova.
Prema njima, bez obzira na to šta odluče veliki, Srbija nema razloga za brigu ni kada je gas u pitanju, a ni kada su u pitanju prihodi i investicije od 2,5 milijardi evra na koje smo računali od Južnog toka.
Da postoji “rezervna varijanta” potvrdio je i ruski ambasador koji je juče izjavio da će Moskva nadoknaditi neke gubitke Srbiji i da saradnja dve države ne podrazumeva samo projekte vezane za gas.
Izvori “Naših novina” navode da su predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić u telefonskim razgovorima sa Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim razgovarali o projektima koje bi države realizovale ukoliko propadne Južni tok.
- Putin ne krije da je zabrinut za budućnost Srbije i ne želi da Beograd bude kolateralna šteta obračuna između velikih igrača – objašnjavaju sagovornici.
Prema njima, ruski ivesticioni fond uveliko planira nove projekte, a reč je pre svega o poljoprivrednim i hemijskim proizvodima na kojima bi mogla da se ostvari zarada na koju je Srbija računala od gasovoda.
Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 10.12.2014 17:46h

    Dokazani prijatelji koji nas nikada ne ostavljaju na cedilu. Nas braca Rusi. Zivela nam Srbija i bratska Rusija vecno!!!!

  • nedjo Vreme: 11.12.2014 03:16h

    fabrika eksera?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP