Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UTRONJALI SE

Rusi kontejnerom "potopili" američki razarač, 27 osramoćenih mornara dalo otkaz!

Autor: Vesti | 08.05.2014 - 15:02:00h | Komentara: 8

Nedeljama je trajala misterija o tome šta je nateralo deo posade američkog torpednog razarača "Donald Kuk" u Crnom moru da posle neposrednog susreta sa ruskim bombarderom "Su-24" zatraži istupanje iz flote!?

Suhoj

Državni sekretarijat SAD priznao je da je posada američkog torpednog razarača "Donald Kuk" bila demoralisana posle susreta sa ruskim bombarderom koji nije imao bombe i rakete, već samo kontejner sa sistemom za radioelektronsku borbu.
Događaj se desio 12. aprila - ruski bombarder "Su-24" izvršio je kružni let nad američkim razaračem, a posledica je bila činjenica da je 27 američkih mornara napisalo izjavu o davanju otkaza iz flote. Što je tako preplašilo posadu torpednog razarača?
"Donald Kuk" je torpedni razarač Vojno-morskih snaga SAD četvrte generacije. Njegovo glavno oružje su krstareće rakete "tomahavk", koje mogu da lete do 2.500 kilometara i nose nuklearno punjenje. U običnoj ili udarnoj varijanti, brod je opremljen sa 56 ili 96 takvih raketa.


"Aegis" - čemu to služi... a uz to i ne radi

Torpedni razarač je opremljen najnovijim ratnim informacionim sistemom "Aegis", koji, između ostalog, ujedinjuje sredstva protivvazdušne odbrane svih brodova na kojima je postavljen u zajedničku mrežu, omogućujući istovremeno da se prati i gađa na stotinu ciljeva.
Na nadogradnji torpednog razarača smeštene su ogromne antene univerzalnog radara koje zamenjuju nekoliko običnih radiolokacijskih stanica. Uz "tomahavke" u univerzalnim lansirnim uređajima na "nosu" i krmi, nalazi se 50 dirigovanih raketa različite klase.
Ruski bombarder "Su-24", koji je doleteo do "Donalda Kuka", nije imao bombe ni rakete. Pod trupom aviona nosio je kontejner sa sistemom za radioelektronske borbe "hibini" - navodi portal "Ruskog vesnika". Pošto se približio, "hibini" je isključio radar razarača, a zatim i sistem prenosa podataka - ukratko, ceo "aegis".

razarač

Razarač "Donald Kuk"


Podvijenog repa u Rumuniju

"Su-24" je posle toga simulirao raketni napad na oslepljeni i nemi brod. I potom isto to još nekoliko puta. Kada je bombarder napokon odleteo, "Donald Kuk" je odmah otplovio u rumunsku luku.
Analitičari ističu da će nagli razvoj nadzvučnih bespilotnih letelica postati još jedno mesto vojno-tehničkog suprotstavljanja Moskve i Vašingtona. Kao odgovor na pojavu američke doktrine "munjevitog globalnog udara", Rusija je spremna da razvije ništa manje globalni svemirski štit: Vojsku vazdušno-svemirske obrane.


Imaju "baćuške" još kečeva u rukavu

Osim "hibina", ruski Vojno-industrijski kompleks proizvodi i mnoge druge uređaje koji su u stanju da obeshrabre kako redovne jedinice protivnika, tako i teroriste. Jedinice vazdušno-desantnih vojski počele su da proizvode sisteme "infauna".
Namontiran na oklopnom transporteru ili drugoj ratnoj tehnici, taj sistem nalazi i zaglušuje neprijateljsku radio-vezu u kratkim ili ultrakratkim talasima i "uspavljuje" dirigovane mine. One eksplodiraju, ali tek pošto se kolona ruskih vojnika dovoljno udalji.



Poslednji komentari
  • igor Vreme: 08.05.2014 16:45h

    Tako to rade Rusi..oni urade a ovi amerikanci samo prave dobar marketing a inace su kukavice i ruska tehnologija je bolja 1000 puta

  • pustahija Vreme: 08.05.2014 21:33h

    pala berba usiju,hahahaahaahaahaahaa!

  • Vasilj Vreme: 08.05.2014 22:07h

    Molim Vas da vise prekinete sa recju "bacuska" za sve sto mislite da je u vezi sa Rusima. Bacuska je narodska rec koja oznacava osobu POPA (svesteno lice). Mozda zato sto je tako specificna rec ili izgovor i to se ustalilo, nazalost pogresno tumacenje. Vec je ranije bilo komentara na ovu temu, ali izgleda da novinari i agencije na to ne obracaju paznju.

  • Suzana Vreme: 09.05.2014 08:36h

    Nas i rusa 300miliona

  • xxx Vreme: 18.05.2014 23:29h

    Nigdje na netu se ne može naći ta potvrda od državnog sekreterijata SAD da je posada broda bila demoralisana ili da se uopšte desilo to što Rusi navode da se desilo. navodi se jedino da je SU-24 nadlijetao blizu broda. Sve ukazuje da je u pitanju čista iskonstruisana laž.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP